Din oras

Patronul Coral, contrazis de Primarie. Incasa anual 10 milioane de lei, nu 6 milioane

Scris de 903

Patronul Coral Impex, Alexandru Badea, a declarat pentru Ziar de Cluj ca societatea sa incaseaza anual 6 milioane de lei de la Primaria Cluj-Napoca pentru serviciile de deratizare si dezinsectie. Acesta este insa contrazis de informatiile furnizate de administratia locala publicatiei Actual de Cluj, de unde reiese ca suma primita de la Cluj este mult mai mare.

“Dupa prelungirea contractului in 2011 si 2012, administratia locala a platit firmei Coral peste 8,3 milioane lei, respectiv peste 9,9 milioane de lei, dupa cum a informat Biroul Mass media al primariei. in 2013 si in 2014, primaria a fost si mai generosa platind pentru actiunile de deratizare si dezinsectie peste 10,4 milioane lei, respectiv peste 10,2 milioane lei. Potrvit administratiei locale, in 9 ani de contract, Coral Impex a incasat de la bugetul local al primariei peste 66 de milioane lei, insemnând 15 milioane de euro, din care jumatate s-au platit in trei ani de contract prelungit fara licitatie”, se arata in materialul semnat de Luminita Silea in luna februarie a acestui an in Actual de Cluj.

Descinderile din aceasta dimineata, de la Primaria Cluj-Napoca, fac parte dintr-o ancheta mai ampla a DNA, coordonata de procuroriii Serviciului Teritorial Cluj. Acestia verifica contractele societatii din Ploiesti, Coral Impex SRL, cu mai multe primarii din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, privind serviciile de deratizare si dezinsectie a domeniului public.

Cat priveste contractul societatii cu Primaria Cluj-Napoca, acesta este in vigoare inca din 2006, iar in 2010 a fost prelungit, fara licitatie publica.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE