In vizor

Paștele, în Primăria Cluj-Napoca, ține până la Paștele Cailor!

„Prin HCL nr. 128/2016 s-a alocat suma de 1.300.000 lei in vederea achiziționării și distribuirii de alimente, de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor de Paște și Crăciun, către aproximativ 22.000 de clujeni (persoane cu handicap grav și accentuat, persoane vârstnice, șomeri, beneficiari de ajutor social și din alte categorii sociale aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală)”, ne informează Primăria Cluj-Napoca.

Alimentele au început să se distribuie anul acesta, „de Paște”, începând din data de 18 aprilie (adică, în mod foarte convenabil pentru primarul în funcție, Emil Boc, înainte de alegerile locale din 5 iunie), cu toate că Paștele au fost sărbătorite de către credincioșii ortodocși la data de 1 Mai, iar de către catolici în 27 martie.

Distribuția masivă de alimente prin acest program a reînceput din 21 iunie, dată la care, în calendarul neortodox, se serbează Paștele Cailor. 

Plasele, cu inscripția Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj, conțin (pe lângă plasa electorală în sine) 7 produse alimentare de bază, în valoare totală de 28,825 lei fără TVA.

Programul se desfășoară în Cluj-Napoca pentru al patrulea an consecutiv și „este suplimentar celui din fonduri europene și oferă șansa și altor categorii de persoane, altele decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare”: persoane cu handicap grav și accentuat, pensionari cu pensii până la 700 de lei, șomeri indemnizați (indemnizație până la 700 de lei), șomeri neindemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj ca persoane în căutarea unui loc de muncă, beneficiari de ajutor social și alte persoane beneficiare de servicii sociale aflate în evidențele serviciilor de specialitate ale Direcției de Asistență Socială și Medicală, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai Revoluției etc, cu pensii și indemnizații cumulate până la 700 de lei.

„Din totalul de 20.000 de pachete cu alimente, au fost ridicate 16.451, restul de 3549 de pachete urmând sa fie redistribuite până la epuizarea stocului”, ne informează Primăria Cluj-Napoca. 

Prin aceste metode, dar și prin altele (cum ar fi gratuitatea la transportul în comun pentru pensionari), aleșii eterni ai clujenilor reușesc să își fidelizeze zeci de mii de persoane, cărora le acordă ajutoare tot timpul anului. La schimb, persoanele defavorizate din municipiu îi favorizează, măcar o dată la 4 ani, prin votul lor, pe cei care  le-au oferit în mod constant plase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *