In vizor

Paștele, în Primăria Cluj-Napoca, ține până la Paștele Cailor!

Scris de 332

„Prin HCL nr. 128/2016 s-a alocat suma de 1.300.000 lei in vederea achiziționării și distribuirii de alimente, de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor de Paște și Crăciun, către aproximativ 22.000 de clujeni (persoane cu handicap grav și accentuat, persoane vârstnice, șomeri, beneficiari de ajutor social și din alte categorii sociale aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală)”, ne informează Primăria Cluj-Napoca.

Alimentele au început să se distribuie anul acesta, „de Paște”, începând din data de 18 aprilie (adică, în mod foarte convenabil pentru primarul în funcție, Emil Boc, înainte de alegerile locale din 5 iunie), cu toate că Paștele au fost sărbătorite de către credincioșii ortodocși la data de 1 Mai, iar de către catolici în 27 martie.

Distribuția masivă de alimente prin acest program a reînceput din 21 iunie, dată la care, în calendarul neortodox, se serbează Paștele Cailor. 

Plasele, cu inscripția Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj, conțin (pe lângă plasa electorală în sine) 7 produse alimentare de bază, în valoare totală de 28,825 lei fără TVA.

Programul se desfășoară în Cluj-Napoca pentru al patrulea an consecutiv și „este suplimentar celui din fonduri europene și oferă șansa și altor categorii de persoane, altele decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare”: persoane cu handicap grav și accentuat, pensionari cu pensii până la 700 de lei, șomeri indemnizați (indemnizație până la 700 de lei), șomeri neindemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj ca persoane în căutarea unui loc de muncă, beneficiari de ajutor social și alte persoane beneficiare de servicii sociale aflate în evidențele serviciilor de specialitate ale Direcției de Asistență Socială și Medicală, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai Revoluției etc, cu pensii și indemnizații cumulate până la 700 de lei.

„Din totalul de 20.000 de pachete cu alimente, au fost ridicate 16.451, restul de 3549 de pachete urmând sa fie redistribuite până la epuizarea stocului”, ne informează Primăria Cluj-Napoca. 

Prin aceste metode, dar și prin altele (cum ar fi gratuitatea la transportul în comun pentru pensionari), aleșii eterni ai clujenilor reușesc să își fidelizeze zeci de mii de persoane, cărora le acordă ajutoare tot timpul anului. La schimb, persoanele defavorizate din municipiu îi favorizează, măcar o dată la 4 ani, prin votul lor, pe cei care  le-au oferit în mod constant plase.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 6 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 7 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 9 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 10 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 10 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 11 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE