Uncategorized

Pasiune banoasa – Trenulete pentru creiere crete

Scris de 991

Jucarii de oameni mari? Cu siguranta la oamenii mari s-a gandit si Gabriel Dan Hotico, clujeanul care a deschis primul magazin pentru pasionatii de trenulete electrice din oras. Nu-i ceva show-room, nu-i foarte central (e situat la mijlocul strazii Cuza-Voda), dar are tot ce ii trebuie sa starneasca interesul copiilor sau al oamenilor mari ce duc dorul sa mai fie copii.

“In copilarie, pe la 10 ani, am primit primul meu trenulet, avea locomotiva si trei vagoane,” isi aminteste patronul, cel care ajunsese la un moment dat sa aiba o colectie de circa 100 de piese.

Pasiunea poate insa sa se transforme intr-o afacere banoasa, lucru pe care Hotico nu l-a ignorat si, acum 5 ani, a creat un site pe care a inceput sa vanda aceste trenulete.

Nici asta nu l-a multumit pe deplin. Fiindca  a dorit ca totul sa fie palpabil, ca potentialii clienti sa vada cum functioneaza in realitate ingenioasele masinarii, a deschis si magazinul de pe Cuza-Voda.

„In aceasta afacere, concurenta e scazuta, dar si clientii putini”, explica patronul.

Cei care cumpara astfel de piese sunt adultii care viseaza la asa ceva din copilarie, colectionarii sau parintii care doresc sa ofere copiilor o alternativa pentru jucariile existente in ziua de azi. Asta nu il face pe Hotico sa dispere: are trenulete pentru fiecare buzunar.

Preturile sunt direct proportionale cu calitatea. Sau cu numele producatorului. Sau cu vechimea lor. De exemplu, un trenulet “de start” poate sa scoata din buzunar 400 de lei, dar exista trenulete de jucarie ce ajung si la 2000 de lei.

Nu-s bani aruncati pe geam! E un cadou pe care orice copil sau adult si l-ar dori! – ne da de inteles Hotico.

Trebuie mentionat faptul ca trenuletele electrice sunt piese extrem de fine, asamblate manual, despre care patronul spune ca merita toti banii. Magazinul aduce piesele direct de la producatori, unele ajungand pe rafturile micului magazin chiar din Europa.

Nu numai trenuletele au musterii in magazinul sau. Hotico a inceput sa vanda si masinute ori materiale pentru construirea de machete sau diorame.

„Vin multi parinti care doresc sa le ofere altfel de cadouri copiilor lor care stau toata ziua la televizor sau computer, iar noi le oferim aceasta alternativa care ajuta la dezvoltarea creativitatii” .ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE