Din oras

Fara faina si ulei la ajutoarele UE. Clujenii nu vor fasole si bulion

Scris de 570

In urma cu doua luni erau in stare sa se calce in picioare pentru ajutoare, acum nu le mai vrea aproape nimeni. In curtea de pe Calea Motilor nu e nici urma de forfota din primele zile din luna noiembrie, cand s-a inceput distributia alimentelor prin programul european de ajutor pentru persoanele cele mai defavorizate. Nu mai sunt cozi lungi de pensionari sau de persoane cu handicap, care au venit cu plasele de rafie si cu taxiul sa isi ridice alimentele.

Alimentele nici nu se mai impart in doua locuri, totul s-a comasat dupa “usa maro” a unei cladiri, unde odinioara functionau ateliere de croitorie. Daca nu ar fi un afis cu “Ajutor al Uniunii Europene”, nimeni nu s-ar gandi ca de acolo se ridica alimentele.

Inauntru sunt stive de orez, paste fainoase, faina de malai, biscuiti, fasole si conserve de bulion.

“Faina de grau s-a terminat in primele trei saptamani, ulei nu a fost deloc, si dupa astea plang oamenii mai mult. Uleiul e scump si le-ar fi prins bine”, ne-a spus Paul Campean, seful Serviciului de Achizitii Publice si Logistica de la Directia de Asistenta Sociala a Primariei.

Oamenii nu se mai inghesuie dupa ajutoare, au timp pana la sfarsitul lunii martie si inca mai spera ca vor primi si ulei si faina alba.

“Se cam supara oamenii si se descarca pe noi, dar noi nu avem ce face daca nu avem sa le dam faina si ulei. Am restrans distributia aici, intr-un singur loc, nu mai vin asa de multi. Pana in 31 martie le dam, dar ar fi bine sa vina cat mai repede, pentru ca faina de malai are valabilitate pana in aprilie si pana in iunie”, ne-a spus unul dintre angajatii de la punctul de distributie.

Surse din cadrul administratiei locale ne-au declarat ca nu se va mai primi deloc faina alba sau ulei. Varianta oficiala este sistarea livrarii pana la rezolvarea problemelor intampinate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura cu societatea bulgara cu care avea contract pentru aceste alimente.

“Sa le fie rusine ca fura de la amarati. Nu au putut sa faca un contract cu vreo firma de la noi? Cine a gresit sa fie tras la raspundere, APIA, sau cine a fost. Ce? Pe noi ne iarta cineva chiar si pentru cinci bani?”, s-a revoltat unul dintre beneficiari.

Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala spun ca intentioneaza sa invite beneficiarii prin scrisori sa ridice ajutoarele disponibile.

“Pe la sfarsitul acestei luni o sa trimitem scrisori si, dupa luna martie, se va face o redistribuire. In fiecare an sunt vreo 5.000 de persoane care nu vin”, ne-a mai spus Paul Campean.

In Cluj-Napoca sunt 15.000 de beneficiari indreptatiti sa primeasca ajutoare alimentare. Dintre acestea, aproximativ 9.000 si-au ridicat produsele si doar  2.100 au apucat sa primeasca si faina alba.

 



ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE