De cartier

Pasajul Fabricii din cartierul Mărăști, un monument al „calității vieții” din Cluj-Napoca

Scris de 983

Pasajul de pe strada Fabricii, din cartierul Mărăști, este, de ani de zile, un monument al „calității vieții” din Cluj-Napoca, fiind reprezentativ pentru infrastructura de care beneficiază clujenii în cartiere.

Pasajul Fabricii nu este unul uitat de municipalitate, el fiind reabilitat de către RADP, o regie din subordinea Primăriei, în urmă cu 4 ani. Doar arată ca uitat de lume!

Recepția la terminarea lucrărilor s-a realizat în luna mai 2018 (08.05.2018), iar recepția finală a fost efectuată în luna august 2020 (18.08.2020). Lucrările au avut garanție 2 ani, începând cu data efectuării recepției la terminarea lucrarilor,  până la data efectuării recepției finale. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.309.479,80 lei (fără TVA), sume achitate din bugetul Municipiului Cluj-Napoca.

„Modernizarea”/„reabilitarea” acestui pasaj a ținut cât garanția, iar ulterior monumentala lucrare a fost lăsată de izbeliște, pradă infiltrațiilor, care au adus pasajul la aspectul postapocaliptic de astăzi.

Cum dalele de granit nu au ajuns încă până în acest capăt de cartier, pe trotuare domnesc bălțile zile întregi după cea mai mică ploaie.

Iar pereții pasajului, reparați cu măiestrie de regia din subordinea Primăriei Cluj-Napoca în urmă cu fix 4 ani, se dizolvă și se scorojesc sub acțiunea apei.

Cum infrastructura publică de la firul ierbii, din locurile unde trăiesc zi de zi clujenii, este adevăratul indicator al „calității vieții” (și nu declarațiile de PR și dalele de granit din Centru și de pe 21 Decembrie), aceasta este monumentala „calitate a vieții” din Cluj-Napoca:ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 6 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 22 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 23 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 24 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 1 day General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 1 day Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE