Din oras

Emil Boc pregătește terenul pentru investiția imobiliară din Cluj a Elenei Udrea

Scris de 2441

Administrația Boc curăță terenul pentru investiția imobiliară din Cluj-Napoca a Elenei Udrea, fost ministru al Turismului (PDL).

Primăria Cluj caută partener extern pentru decontaminarea zonei Platanilor – o zonă centrală a gunoaielor din Cluj, aflată în nemijlocita apropiere a terenului unde Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare prin decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casație în dosarul Gala Bute, urmează să realizeze proiectul Transilvania Smart City (TSC) – «cel mai mare proiect imobiliar din România» – un teren de 350.000 mp ce va include 10.000 de apartamente, mall, heliport şi telegondolă etc.

În prezent, Elena Udrea se află în Bulgaria. Judecătorii de la Sofia au amânat pentru data de 18 Mai o decizie privind extrădarea Elenei Udrea în România

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea rămâne în Bulgaria încă o săptămână. Instanța a amânat decizia pentru data de 18 mai

Administrația Boc a lansat la începutul acestei săptămâni un anunț de selecție a unui partener privat din Statele Donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) ale Programului RO-MEDIU, în vederea depunerii spre finanțare a proiectului „Rampă temporară dezafectată, comunitate clujeană protejată” finanțabil prin granturile SEE și Norvegiene.

Ce presupune proiectul?

Proiectul își propune să adopte „Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare”. În acest sens, Primăria intenționează să încheie un parteneriat cu parteneri străini din Statele Donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) prin intermediul căruia să decontamineze/să reducă contaminarea din zona Platanilor, spațiul de depozitare «temporară» a gunoaielor Clujului.

Detalii AICI.

La final, autoritățile își propun chiar „amenajarea terenului pe care se află rampa temporară”.

În repetate rânduri, Ziar de Cluj a semnalat eforturile disperate, dar și concertate, ale autorităților clujene de a scăpa de gunoaie – de a transfera deșeurile municipiului în alte zone ale țării spre a fi prelucrate, precum Hoghiz, Aleșd, Deva, Cimpulung-Muscel sau Târgu Mureș, precum și închirierea de către Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj a tocătoarelor și stațiilor de tratare mecanică a deșeurilor în lipsa unui centru integrat de prelucrare a gunoaielor.

CITEȘTE ȘI: Clujul încearcă să scape de gunoaie și plătește 1 milion de euro pentru a transporta deșeurile cu autobasculante închiriate

În plus, autoritățile încearcă, prin intermediul diverselor proiecte, să decontamineze o zonă aflată în imediata vecinătate a viitorului proiect Transylvania Smart City.

CITEȘTE ȘI: Cu Udrea condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, cine va mai construi avioane imobiliare de lux la Pata Rât?

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului, dezvoltatorii proiectului imobiliar al Elenei Udrea trebuie să-și informeze clienţii cu privire la eventualul disconfort cauzat de mirosul din zonele de depozitare a deşeurilor de la Pata Rât, de zgomotul produs de aeronave şi de vecinătatea cu cimitirul din zonă.

Aceste inconveniente nu sunt însă menţionate nici pe site-ul proiectului, nici în ofertele trimise eventualilor clienţi.

CITEȘTE ȘI: Vrajeala de marketing a Elenei Udrea cu drone, telegondola, concierge si heliport la cartierul TSC pute la fel cu teapa TOWER. Cinism: Stefan Berciu a proiectat eoliene si paduri langa bordeiele amaratilor din Pata Rat! INTERVIU cu blabla-urile lui Berciu

Acum, autoritățile încearcă să decontamineze zona Pata Rât.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 2 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 4 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 5 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 5 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 6 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 7 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 7 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 7 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 8 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 9 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 9 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
«Cade, dă-te, bă, că cade» Din oras

„Atenție! Cade tencuiala!”

«Cadeee, dă-te, bă, că cade»… tencuiala. Clădirea Palatului Administrativ al Județului Cluj, sediul Instituției Prefectului […]

Recomandările redacției
TOP CITITE