Din oras

Emil Boc pregătește terenul pentru investiția imobiliară din Cluj a Elenei Udrea

Administrația Boc curăță terenul pentru investiția imobiliară din Cluj-Napoca a Elenei Udrea, fost ministru al Turismului (PDL).

Primăria Cluj caută partener extern pentru decontaminarea zonei Platanilor – o zonă centrală a gunoaielor din Cluj, aflată în nemijlocita apropiere a terenului unde Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare prin decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casație în dosarul Gala Bute, urmează să realizeze proiectul Transilvania Smart City (TSC) – «cel mai mare proiect imobiliar din România» – un teren de 350.000 mp ce va include 10.000 de apartamente, mall, heliport şi telegondolă etc.

În prezent, Elena Udrea se află în Bulgaria. Judecătorii de la Sofia au amânat pentru data de 18 Mai o decizie privind extrădarea Elenei Udrea în România

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea rămâne în Bulgaria încă o săptămână. Instanța a amânat decizia pentru data de 18 mai

Administrația Boc a lansat la începutul acestei săptămâni un anunț de selecție a unui partener privat din Statele Donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) ale Programului RO-MEDIU, în vederea depunerii spre finanțare a proiectului „Rampă temporară dezafectată, comunitate clujeană protejată” finanțabil prin granturile SEE și Norvegiene.

Ce presupune proiectul?

Proiectul își propune să adopte „Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare”. În acest sens, Primăria intenționează să încheie un parteneriat cu parteneri străini din Statele Donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) prin intermediul căruia să decontamineze/să reducă contaminarea din zona Platanilor, spațiul de depozitare «temporară» a gunoaielor Clujului.

Detalii AICI.

La final, autoritățile își propun chiar „amenajarea terenului pe care se află rampa temporară”.

În repetate rânduri, Ziar de Cluj a semnalat eforturile disperate, dar și concertate, ale autorităților clujene de a scăpa de gunoaie – de a transfera deșeurile municipiului în alte zone ale țării spre a fi prelucrate, precum Hoghiz, Aleșd, Deva, Cimpulung-Muscel sau Târgu Mureș, precum și închirierea de către Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj a tocătoarelor și stațiilor de tratare mecanică a deșeurilor în lipsa unui centru integrat de prelucrare a gunoaielor.

CITEȘTE ȘI: Clujul încearcă să scape de gunoaie și plătește 1 milion de euro pentru a transporta deșeurile cu autobasculante închiriate

În plus, autoritățile încearcă, prin intermediul diverselor proiecte, să decontamineze o zonă aflată în imediata vecinătate a viitorului proiect Transylvania Smart City.

CITEȘTE ȘI: Cu Udrea condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, cine va mai construi avioane imobiliare de lux la Pata Rât?

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului, dezvoltatorii proiectului imobiliar al Elenei Udrea trebuie să-și informeze clienţii cu privire la eventualul disconfort cauzat de mirosul din zonele de depozitare a deşeurilor de la Pata Rât, de zgomotul produs de aeronave şi de vecinătatea cu cimitirul din zonă.

Aceste inconveniente nu sunt însă menţionate nici pe site-ul proiectului, nici în ofertele trimise eventualilor clienţi.

CITEȘTE ȘI: Vrajeala de marketing a Elenei Udrea cu drone, telegondola, concierge si heliport la cartierul TSC pute la fel cu teapa TOWER. Cinism: Stefan Berciu a proiectat eoliene si paduri langa bordeiele amaratilor din Pata Rat! INTERVIU cu blabla-urile lui Berciu

Acum, autoritățile încearcă să decontamineze zona Pata Rât.