Politica

Parlamentarii PSD, între regrete și declarații agresive: „Sorin Grindeanu a fost un cal troian în cadrul PSD!”

În cursul zilei de ieri, Partidul Social Democrat și-a tras un glonț în tâmplă, retrăgându-i sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Prim-ministrul a refuzat să demisioneze, iar astăzi a fost exclus din PSD, partidul care l-a propulsat inițial în funcție. Culmea ridicolului, situație nemaiîntâlnită în 27 de ani de democrație românească, PSD va depune moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, pentru a-l zbura pe Grindeanu din scaunul de la Palatul Victoria, pe care acesta refuză să-l elibereze.

Sorin Grindeanu l-a numit pe Victor Ponta secretar general al Guvernului. Este evident că funcția este sub nivelul pretențiilor lui Ponta, fost prim-ministru și președinte al PSD, care ar mai trebui și  să aleagă între mandatul de parlamentar și funcția guvernamentală. Și atunci de ce a acceptat-o? Fiindcă are la dispoziție 45 de zile: 15 zile ca să notifice Biroul Permanent al Camerei, cu privire la starea de incompatibilitate, și încă 30 de zile, ca să aleagă între cele două funcții. Mai mult ca sigur, Victor Ponta vrea să folosească exact acest timp de o lună și jumătate pentru a zădărnici planurile lui Dragnea cu privire la căderea guvernului și pentru a-i trage preșul de sub picioare lui Daddy, ca să-l calce pe cap. 

Contactați astăzi de Ziar de Cluj, parlamentarii clujeni ai PSD au declarat că regretă situația creată, pe care au definit-o drept o criză politică din care nu are nimeni nimic de câștigat:

Cornel Itu, deputat PSD:

„Regret situația creată, întrucât instabilitatea politică nu aduce beneficii României nici din punct de vedere economic, nici pe plan intern și internațional. Sper că CEX a luat o decizie corectă și în cunoștință de cauză. Totodată, sper ca această criză politică să se încheie cât mai curând, iar efectele să fie cât mai puțin negative pentru țară.”

Cristina Burciu, deputat PSD:

„Așa cum stau lucrurile, din păcate, ne aflăm într-o profunda criză politică. Stabilitatea economică și socială a țării depinde de realizarea programului de guvernare pentru care ne-au votat românii, nu neapărat de o persoană sau alta. Oricum, din toată aceasta situație, nu are de câștigat niciuna dintre părți și in primul rând nu are nimic de câștigat România!”

Vasile Ilea, senator PSD:

„Decizia retragerii sprijinului pentru Guvernul Grindeanu aparține Comitetului Executiv și a fost luată în urma unei analize obiective a stadiului realizării Programului de guvernare. Domnul Grindeanu are la rândul sau opțiunea de a nu demisiona din funcție, însă, fără sprijinul politic al PSD, nu văd în ce măsură acest Guvern va mai putea să-și continue activitatea.

Deciziile care se iau la nivelul conducerii partidului trebuie respectate. PSD a câștigat alegerile în baza unor promisiuni electorale. Oricare guvern care beneficiază de sprijinul politic al PSD şi ALDE are obligația de a implementa programul PSD pentru care cetățenii români ne-au dat votul de încredere în decembrie 2016.”

Deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj:

„Am susținut astăzi excluderea domnului Sorin Grindeanu din cadrul PSD. De asemenea, și introducerea unei moțiuni de cenzură care are rolul ca, cât mai curând, să reușim să restabilim, economic și politic, actul de guvernare în România. De asemenea, este cât se poate de clar că, în ultimele luni, Sorin Grindeanu a fost un cal troian în cadrul PSD și că tot ce a urmărit a fost să destabilizeze partidul și guvernarea, eventual chiar să ducă la scindarea partidului. Îmi pare rău să observ că și un fost președinte al partidului, Victor Ponta, a ales să urmeze această cale și să îl ajute pe Sorin Grindeanu în a nu respecta colegialitatea și tradiția PSD-ului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *