In vizor

Parlamentarii planuiesc sa-si mareasca indemnizatia

Scris de 95

Cu toate ca au un salariu de 1.000 de euro lunar, plus gratuitati la transport si cazare, toate platite din buzunarele romanilor, parlamentarii vor sa-si mareasca indemnizatia incepand cu anul viitor, pentru ca, spun ei, banii pe care ii castiga sunt sub demnitatea lor si nu le sunt suficienti.

Aflati in plina campanie electorala pentru europarlamentare, alesii romani se gandesc mai mult la propriile buzunare decat la viitorii reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European. Alesii pregatesc o decizie pentru anul viitor  prin care sa-si mareasca lefurile pana la 3.000 de euro pe luna, pe motiv ca banii pe care-i castiga in prezent nu le acopera anumite cheltuieli.Grupul celor care planuiesc marirea lefurilor, format din alesi provenind din aproape toate formatiunile politice, incearca sa convinga cat mai multi parlamentari sa sustina proiectul pe care are de gand sa-l supuna la vot in toamna acestui an.

Reprezentantii Clujului in Senatul Romaniei spun, cel putin in fata presei, ca nu vor vota un astfel de proiect si ca indemnizatiile nu trebuie marite.

“De fiecare data m-am descurcat din banii de salariu”, sustine Laszlo Attila, senator UDMR.

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoara spune ca indemnizatiile alesilor neamului sunt cele mai mici din Europa, dar ca nu se impune, in mod neaparat, o marire.

“Acelasi lucru este valabil si pentru medici, presa, pensionari. Eu spun ca indemnizatiile parlamentarilor ar trebui sa creasca atunci cand vor creste si veniturile celor enumerate mai sus”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Daca in momentul de fata platim peste 7 milioane de euro anual numai pentru indemnizatiile celor 588 de senatori si deputati, aprobarea proiectului ce presupune triplarea veniturilor lunare, de la 1.000 la 3.000 de euro, ar scoate din buzunarele romanilor peste 20 de milioane de euro.

Cati bani primesc parlamentarii, in momentul de fata,  de la bugetul de stat:

– 4.300 de lei, lunar, drept indemnizatie;

– 4.000 de lei/lunar/persoana pentru cazare;

– 10.000 de lei/lunar/persoana pentru a-si plati angajatii si cheltuielile din circumscriptie;

– 80 de lei/sedinta/persoana (ar trebui sa participe la 4 sedinte saptamanal);

– Calatorii gratuite cu avionul, trenul sau autoturismul pe durata mandatului.

sursa foto: www.ionutiancu.roULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE