De cartier

Parkingul Negoiu, inaugurat semifinisat, reparat și renovat anul trecut cu circa 30 000 de euro, e tot crăpat și plin de infiltrații

Parkingul Negoiu din cel mai mare cartier al orașului care oferă „cea mai bună calitate a vieții” din țară (potrivit primarului Emil Boc) este un exemplu de „așa nu!” pentru orice administrație publică locală. Inaugurat semifinisat, la gri, în vara anului 2018, Negoiu a fost rapid infiltrat de apa care i-a dat un aspect de peșteră.

Citiți și:

Parkingul Negoiu e o peșteră horror, la doi ani după ce a fost inaugurat neterminat

La două luni după ce Ziar de Cluj a sesizat dezastrul din Parkingul Negoiu, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat, prin cumpărare directă, în luna februarie a anului trecut, „lucrări de reparații generale și de renovare la parkingul Negoiu”, la prețul de 149 453.35 LEI (30 661.5 euro), plus TVA în valoare de 28 396,14 lei.

Potrivit afișului postat în Parkingul Negoiu pe durata lucrărilor, reparațiile au fost efectuate în perioada 16.03.2021 – 07.06.2021.

Citiți și:

Parkingul Negoiu, inaugurat semifinisat, cu vicii de construcție, a fost „reparat și renovat” cu 30 000 de euro, cu lucrări de mântuială

La 8 luni de la finalizarea lucrărilor de reparații generale și de renovare și la aproape 4 ani de la inaugurare, acest parking pare un edificiu abandonat de mult, după un foc susținut de artilerie și după  o invazie militară fulger.

Imaginile de mai jos nu sunt din Donbass, ci din parkingul Negoiu din Mănășturul unde „calitatea vieții” primește o nouă definiție:

Se observă spoielile originale și respoielile:

Se pot observa în parking atât infiltrațiile originale, cât și pereții reinfiltrați după renovare:

În parkingurile Primăriei, apa este un laitmotiv. Curge din pereți la fel ca în pasajele subterane, care au măcar scuza că sunt subterane:

Parkingul a fost construit, reparat și renovat cu o deosebită atenție la detalii:

În timp ce în Centru e vopsit gardul, mai ales în zonele festivaliere și în cele cu potențial imobiliar, în cartiere plânge leopardul, cu lacrimi de crocodil, prin pereții parkingurilor, ai pasajelor, prin gropi și prin ghene insalubre. E fain la Cluj!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *