De cartier

Parkingul Negoiu, inaugurat semifinisat, reparat și renovat anul trecut cu circa 30 000 de euro, e tot crăpat și plin de infiltrații

Scris de 211

Parkingul Negoiu din cel mai mare cartier al orașului care oferă „cea mai bună calitate a vieții” din țară (potrivit primarului Emil Boc) este un exemplu de „așa nu!” pentru orice administrație publică locală. Inaugurat semifinisat, la gri, în vara anului 2018, Negoiu a fost rapid infiltrat de apa care i-a dat un aspect de peșteră.

Citiți și:

Parkingul Negoiu e o peșteră horror, la doi ani după ce a fost inaugurat neterminat

La două luni după ce Ziar de Cluj a sesizat dezastrul din Parkingul Negoiu, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat, prin cumpărare directă, în luna februarie a anului trecut, „lucrări de reparații generale și de renovare la parkingul Negoiu”, la prețul de 149 453.35 LEI (30 661.5 euro), plus TVA în valoare de 28 396,14 lei.

Potrivit afișului postat în Parkingul Negoiu pe durata lucrărilor, reparațiile au fost efectuate în perioada 16.03.2021 – 07.06.2021.

Citiți și:

Parkingul Negoiu, inaugurat semifinisat, cu vicii de construcție, a fost „reparat și renovat” cu 30 000 de euro, cu lucrări de mântuială

La 8 luni de la finalizarea lucrărilor de reparații generale și de renovare și la aproape 4 ani de la inaugurare, acest parking pare un edificiu abandonat de mult, după un foc susținut de artilerie și după  o invazie militară fulger.

Imaginile de mai jos nu sunt din Donbass, ci din parkingul Negoiu din Mănășturul unde „calitatea vieții” primește o nouă definiție:

Se observă spoielile originale și respoielile:

Se pot observa în parking atât infiltrațiile originale, cât și pereții reinfiltrați după renovare:

În parkingurile Primăriei, apa este un laitmotiv. Curge din pereți la fel ca în pasajele subterane, care au măcar scuza că sunt subterane:

Parkingul a fost construit, reparat și renovat cu o deosebită atenție la detalii:

În timp ce în Centru e vopsit gardul, mai ales în zonele festivaliere și în cele cu potențial imobiliar, în cartiere plânge leopardul, cu lacrimi de crocodil, prin pereții parkingurilor, ai pasajelor, prin gropi și prin ghene insalubre. E fain la Cluj!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 7 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 9 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 24 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE