In vizor

Parkingul de pe Fabricii sta gol in timp ce soferii prefera sa parcheze pe trotuar

Criza locurilor de parcare din municipiul Cluj-Napoca devine din ce in ce mai acuta pe zi ce trece. Cu toate acestea, in ultimii patru ani, nu s-a construit niciun parking, fapt ce demonstreaza o lipsa de interes din partea administratiei locale fata de problemele reale ale cetatenilor. In Marasti, pe strada Fabricii de Zahar, singurul parking ce deserveste sute de apartamente sta gol in timp ce soferii blocheaza trotuarele, ingreunand accesul pietonior. De la inaugurare si pana in prezent Primaria nu a luat nicio masura pentru a evita situatia din Marasti in afara de aplicarea catorva amenzi. 

Situatia parkingului de pe strada Fabricii de Zahar care este mai mult gol decat ocupat pare a fi una fara nicio solutie din partea administratiei locale. Locuitorii din zona solicita primariei amplasarea de stalpisori care sa blocheze parcarea autoturismelor pe trotuare astfel incat accesul pietonilor sa nu mai fie obturat. 

“Nu e normal modul in care se parcheaza in vecinatatea parking-ului etajat de pe str. Fabricii de Zahar. Desi in interior tot timpul exista locuri libere, trotuarele de pe strada care inconjoara parking-ul, str. Simion Musat, sunt in permanenta ocupate cu masini. Circul des ca pieton pe strada in cauza si pot spune din proprie experienta ca nu sunt deloc in siguranta. Se impune, cat mai repede posibil, amplasarea de stalpisori pe trotuare, pentru ca situatia actuala este periculoasa pentru pietoni si anormala”, a reclamat Barbu Precup pe domnuleprimar.ro

Reprezentantii Primariei spun ca posibilitatea amplasarii de stalpisori pe marginea trotuarelor pentru a impedica parcarea autovehiculelor depinde in mare parte de cei care locuiesc in zona pentru ca in mod normal trebuie sa isi dea acceptul toti vecinii.

“Nu putem amplasa stalpisori peste tot unde ne sunt facute solicitari pentru ca sunt reglementari clare de circulatie. Din cate stim, in zona parerile sunt impartite, unii locatari vor stalpisori altii nu vor si, potrivit regulamentului, trebuie acordul tuturor vecinilor, iar ulterior posibilitatea amplasarii de stalpisori trebuie dezbatuta in Comisia de Sistematizare a Circulatiei. In zona s-au facut verificari din partea reprezentantilor Politiei Locale, s-au aplicat amenzi, insa cu exactitate numarul acestora nu il putem preciza. Vom analiza documentele si vom comunica numarul si cuantumul amenzilor acordate in zona parkingului din Marasti de pe strada Fabricii de Zahar”, au afirmat reprezentantii Biroului Mass Media al Primariei Cluj-Napoca. 

Cetatenii din Marasti care isi parcheaza autoturismele in parkingul de pe strada Fabricii de Zahar s-au plans in repetate randuri ca iluminatul din parking nu functioneaza de mai bine de trei ani, iar infiltratiile de apa amestecate cu diverse substante le deterioreaza masinile. Desi are 310 locuri de parcare, parkingul e gol aproape tot timpul, cetatenii fiind nevoiti sa isi parcheze masinile pe trotuare ingreunand accesul pietonilor. Motivul este incredibil: Primaria a refuzat sa le raspunda cererilor riveranilor pentru eliberarea  abonamentelor in parking. Parkingul de pe strada Fabricii de Zahar din cartierul Marasti a fost dat in folosinta in iunie 2013, investitia suportata din bugetul local a costat 7,24 milioane de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *