Din oras

Care sunt cele trei firme care vor sa recicleze deseuri in Pata Rat

Trei societati s-au aratat interesate in noua procedura de selectie desfasurata de Primarie in proiectul european care va crea locuri de munca in Pata Rat pentru a dezvolta afaceri in domeniul reciclarii deseurilor in acea zona. Dupa ce primele firme care au fost selectate s-au retras din proiect, municipalitatea a fost nevoita sa caute alti chiriasi pentru cele doua hale construite din fonduri europene in Pata Rat.

“Au fost interesate Brantner Veres, Brantner Environment si Gogeco. Urmeaza o procedura de evaluare si se va decide apoi care vor fi cele doua societati, din cele 3 care s-au prezentat, care indeplinesc conditiile”, au explicat reprezentantii Primariei.

Brantner Veres este societatea care are jumatate din contractul de salubrizare si deszapezire a Clujului. Administrata de Ioan Zlati si Olga Maria Ionutiu, firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de lei si o pierdere de 1,2 milioane.

Brantner Environment este din Sibiu si este administrata de aceeasi Olga Ionutiu. Asociat, pe langa persoana juridica Brantner Romania Holding, este si omul de afaceri Calin Stoia, implicat in dosarul de coruptie al lui Sorin Apostu. Firma a avut anul trecut un profit de aproape 1,5 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 11 milioane.

Gogeco SRL este administrata de Gelu Crainic si Constantin Dolean si a fost infiintata in 2007 la Cluj-Napoca. Societatea a avut un profit de 90.000 de lei la o cifra de afaceri de 4,6 milioane de lei in 2014.

In cadrul proiectului european vor fi angajati 10 romi din zona Pata Rat a cele doua societati infiintate in halele construite acolo. Locurile de munca vor fi mentinute minim cinci ani , chiar daca persoana angajata initial va fi inlocuita cu o alta persoana din aceeasi categorie. Cele doua IMM-uri vor compacta minim 100 mc /zi deseuri reciclabile, fiecare, pe care le vor revinde aigurandu-si astfel venituri pentru functionare si plata salariilor. Tot IMM-urile trebuie sa-si asume plata utilitatilor, iar chiria pentru locatie este modica. Contractul se va semna pe o perioada de cinci ani.

Municipalitatea a alocat peste un milion de lei pentru proiect, finantarea UE fiind de doar 802.000 de lei din totalul de 1.827.000 de lei. Practic proiectul prevede construirea a doua hale de cate 366 de metri patrati in care sa functioneze IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor.

Contractul de finantare pentru proiect a fost semnat in 24 ianuarie 2014. Municipalitatea a pus la bataie 1.276.492 de lei pentru constructia halelor, bransamente, instalatii sanitare, electrice, termice, amenajari exterioare si imprejmuire. Suma la care a fost incheiat contractul este 1.265.086 de lei cu societatea  Nord Conforest SA din Gilau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *