Din oras

Părinții reclamă: înscrierile la creșă se fac ca acum 20 de ani, cu dosar plic și stat la cozi

În această săptămână au loc înscrierile la creșele de stat, iar părinții trebuie să se înarmeze cu răbdare deoarece depunerea dosarelor se poate face doar fizic.

O mămică se revoltă și cere municipalității soluții, însă din păcate creșele nu se mai află în subordinea Primăriei, iar modul în care se organizează înscrierea este stabilită de către Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean.

„Vreau să semnalez problema înscrierilor la creșele din oraș. E in inadmisibil ca în 2024 într-un oraș de ,,5 stele” ca și Cluj-Napoca să fim nevoiți să umblăm cu dosarul după noi și să așteptăm câte 4-5 ore zilnic. Programul de înscrieri e foarte prost gândit. De la 8:30 doar până la 11:00, timp în care se procesează sub 10 dosare, iar de la 15:00 la 17:00 din nou. E inuman ca la asa mulți copii să nu avem posibilitatea de a depune actele online.  Legat de lista actelor necesare nu specifică nicăieri că în cazul unui frate mai mare înscris la aceeași unitate trebuie adeverință și de la el și copie după certificatul de naștere. Nu scrie pe site despre așa ceva. Azi după umilința de a sta 4 ore cu dosarul în mână am fost trimisă acasă pentru că lipsesc actele care nici măcar nu sunt specificate pe site.Vă rog frumos să luați măsuri, nu se poate în 2024 să decurgă lucrurile ca acum 20 de ani”, a sesizat o mămică.

Ziar de Cluj a semnalat deja faptul că mămicile s-au plâns că așteaptă ore întregi la coadă, uneori alături de copilași pe care nu au cu cine să îi lase acasă. Părinții cei soluții pentru ca înscrierea copiilor să se poată face și online, la fel ca atunci când creșele se aflau în subordinea Primăriei.

Citește și:

Tipic românesc: părinții stau ore întregi la cozi să înscrie copiii la creșă