Din oras

Tipic românesc: părinții stau ore întregi la cozi să înscrie copiii la creșă

Azi este prima zi de înscrieri la creșă, iar părinții au luat cu asalt unitățile de învățământ să depună dosarul copiilor, sperând că vor reuși să prindă loc.

Dincolo de stresul cauzat de locurile insuficiente, părinții mai au de așteptat ore întregi, deoarece în clasicul stil românesc „sistemul merge greu”.

„În Marasti e dezastru, cel puțin la Prâslea cel Voinic! Cică merge greu sistemul! Tipic românesc. În jur de 30 de min/persoană.

„La Vrăjitorul din Oz e coadă mare. De 50 de minute nu s-a înaintat deloc. Nu merge sistemul”, reclamă mămicile.

Părinții sunt nevoiți să își ia liber de la muncă sau mămicile să vină cu copiii care nu au răbdare să dtea ore întregi la coadă.

Iar dacă nu reușesc azi, va trebui să se întoarcă și mâine sau în zilele următoare, deoarece nu există opțiunea ca dosarul să se depună online.

Iar programul de depunere al dosarelelor este și el unul scurt. Dimineața de la 08:30-11:00 sau după masă de la 15:00-17:00.  Înscrierile au loc toată săptămâna de luni până vineri,

Dacă merge sistemul timpul de așteptare este de 10-15 minute, după cum dezvăluie părinții.

„În Mănăștur merge foarte repede. Durează câteva minute verificarea și validarea dosarului.”

„La Patrocle e 10 minute de persoane.”

„Și la Vrăjitorul din Oz se stă 10-15 minute, dar sunt foarte multe persoane, care nici nu cred că o să apuce la rând.”, potrivit altor părinți.

Părinții au anul acesta și mai puține locuri de la dispoziție după ce șase dintre creșe vor fi închise pentru lucrări de modernizare.

Citește și:

Câte locuri sunt în acest an în creșele clujene. Situația din fiecare creșă