In vizor

Părinții clujeni se revoltă: Virusul NU CIRCULĂ în after-school-uri? Dacă AI BANI, ești imun la SARS-CoV-2?

Scris de 207

Grădinițele private au găsit o portiță legislativă pentru a-și continua activitatea și după ce Guvernul a descis să închidă grădinițele și școlile. Deoarece activitatea after-school-urile nu a fost suspendată, multe dintre grădinițele private s-au transformat peste noapte în ”centre educaționale”. Astfel, copiii merg în continuare normal la grădiniță, în timp ce părinții care au copii la grădinițele de stat caută disperați soluții pentru ei.  

”Am o nelămurire pe tema after-school-urilor. Consider că faptul că au rămas deschise reprezintă un exemplu de tratament preferențial și de accentuare a inegalităților sociale. Sunt de acord că probabil pot lua mai multe măsuri de siguranță față de o grădiniță mică și lipsită de fonduri, dar nu s-a găsit nicio alternativă pentru copiii care au fost nevoiți să stea acasă. În același timp, ambele medii ar putea deveni focare. Dacă ai bani, ești imun la SARS-CoV-2?”, potrivit unui părinte clujean.

Părinții clujeni consideră că în acest fel se creează o discriminare între copii, care de mici află că unii beneficiază de tratament preferențial doar pentru că au bani.  

Sunt deschise toate asa zisele ‘centre de educatie’ ( de fapt gradinite care nu sunt inregistrate ca functioneaza ca si gradinite, ci au alte denumiri, ‘learning centre’, centru educational. Deci Romania..tara unde legile se aplica doar pe unii. Este o scăpare a legii si grădinițele private au profitat ca sa-si poată continua activitatea, transformându-se in centre educaționale. 

Se pare ca in grădinițele private nu ar circula virusul  E clar ca in acest moment, copiii din Romania nu mai au egalitate de șanse  Cum ii explici copilului ca el nu merge la grădinița, dar copilul vecinului merge, ca no, el e in categoria privilegiata. Mi-e scârba de tot ce se intamplă… 

Pe bună dreptate părinții sunt revoltați de aceste decizii fără niciun fundament al autorităților. Închid grădinițele, dar lasă deschise creșele și after-school-urile. Ca și cum virusul circulă în mod preferențial doar în grădinițele de stat.  

”Eu am stat si m-am gandit. cresele de stat,grădinițele private,afterschooluri deschise, grădinițe de stat si scoli închise,mie imi una imi da cu virgula:) pai virusul nu circula la creșe,grădinițe private?doar la cele de stat?:) pai daca inchizi închide tot domle,ce i cu discriminarea asta?”, se întreabă un alt părinte.

Cum motivează premierul Orban această decizie? Victor Orban a declarat că nu au exsitat informații potrivit cărora ar fi existat cazuri în after-school-uri astfel că a permis funcționarea lor în continuare. Premierul susține că aici au fost respectate măsurile. Însă sunt multe grădinițe de stat care la fel au respectat măsurile, nu au înregistrat cazuri însă acestea au fost închise. Acesta este un alt argument care dovedește că autoritățile bâjbâie, nu reușesc să gestioneze pandemia și iau decizii care nu sunt documentate. 

“Și grădinițele vor fi închise. Practic, nu vor fi afectate creșele și after school-urile. Este o măsură temporară, luată într-un moment dificil și care ține cont de nevoia de a apăra sănătatea copiilor. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile.  Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, a spus premierul.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE