
Clujenii cer municipalității să pornească fântânile arteziene din Piața Unirii, dar și din parcurile unde acestea sunt oprite deoarece în zilele caniculare sunt o sursă de răcoare în special pentru copii.
„Când va funcționa fântâna din Piața Unirii? Are un program anume? E deja luna iulie, e extraordinar de cald, iar sâmbătă la ora 10, cand deja mulți copii vor să se joace acolo, fântâna nu funcționează.”
„Fântâna arteziană din parcul Farmec de ce nu funcționează, acum când sunt aceste zile toride? Sau așteptați luna octombrie ca anul trecut? Lădița cu nisip este așezată în soare, robineții care mai funcționează la fel. Nu este nici o sursă de răcorire pentru copii doar puținii arbori care mai sunt. La fel și în parcul din spatele blocului C6 de pe Gorunului copacii uscați încă nu au fost înlocuiți. Copiii nu se pot da pe tobogane că sunt fierbinți din cauza căldurii solare. Menționez că mi s-a promis că vor fi inlocuiți în martie 2024.”, au reclamat părinții.
Clujenii se plâng și de faptul că sunt parcuri pentru copii unde nu există nicio sursă de apă potabilă, iar în cele mai multe parcuri nu există nicio sursă de umbră, totul este betonat, iar folosirea acestora devine imposibilă în zilele caniculare.
„În parcul Iuliu Prodan din cartierul Zorilor, str. Gheorghe Dima, nu există nicio cișmea/sursă de apă. Având în vedere că aici este amenajat un loc de joacă pentru copii, aparate pentru gimnastică, ar fi necesară o astfel de sursă de apă potabilă.”
„Vă rugăm să puneți cișmea cu apă în Parcul de copii/ Parking pe strada Primăverii, nr.20 în Mănăștur”, au mai sesizat clujenii.
Între timp, Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație în valoare de 2 milioane de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene din municipiu.
Citește și:
Primăria Cluj-Napoca va cheltui 2 milioane de lei pentru înteținerea fântânilor arteziene din oraș