In vizor

Primăria Cluj-Napoca va cheltui 2 milioane de lei pentru înteținerea fântânilor arteziene din oraș

O dată la doi ani Primăria Cluj-Napoca organizează licitație pentru contractarea unor lucrari de întretinere si reparatii curente fântâni arteziene, cișmele și flăcări comemorative din municipiul Cluj-Napoca, inclusiv montare cișmele pe locații noi.

Valoarea acestor contracte a crescut de fiecare dată, astfel, dacă în 2020 pentru aceste servicii Primăria a achitat 794.099,97 lei, făra TVA, ăn acest an, valoare estimată a contractului este de 1.980.044 de lei. În 2022, pentru aceleași servicii Primăria a plătit 1,6 milioane de lei.

Conform caietului de sarcini, in Cluj-Napoca sunt amenajate 13 fântâni arteziene și funcționează 48 cișmele de apă potabilă, amplasate în spații publice, parcuri, zone intens circulate și cimitire, locuri de joacă.

Potrivit caietului de sarcini, pe raza Municipiului Cluj-Napoca, până în prezent, se afla în evidență pentru întreținere un număr de 16 fântâni arteziene:

1) Fantana arteziana Piata AVRAM IANCU
2) Fantana arteziana Piata UNIRII
3) Fantana arteziana Piata MIHAI VITEAZUL
4) Fantana arteziana B-dul EROILOR nr. 11
5) Fantana arteziana B-dul EROILOR nr. 47
6) Fantana arteziana de la Biserica SF. PETRU
7) Fantana arteziana cu Grup statuar, din PARCUL CENTRAL ,,SIMION BARNUTIU”
8) Fantana arteziana din Parcul ,,COCA-COLA”, de langa Stadionul municipal
9) Fantana arteziana din Parcul ROZELOR
10) Fantana arteziana Complex MINERVA
11) Fantana arteziana Complex UNION
12) Fantana arteziana Parcul TULCEA
13) Fantana arteziana ,,INTRE LACURI”
14) Fantana arteziana Baza Sportiva ,,GHEORGHIENI”
15) Fantana arteziana din Baza Sportiva ,,LA TERENURI” din cartier Manastur
16) Fantana arteziana Parcul FARMEC

Pe domeniul public, în parcuri, cimitire, pe trotuarele din zona centrală și în Bazele sportive sunt amplasate cișmele de apă potabilă. Pe lângă acestea, mai sunt în evidență pentru întreținere, pompele de recirculare apă pe rigolă, sistemele de apă potabilă amplasate pe str. Cantonului și flăcări comemorative.

„Având în vedere implementarea unor proiecte de amenajare și modernizare parcuri publice și zone de agrement în Municipiul Cluj-Napoca, dintre care: Parcul Zorilor, Malul Someșului – B-dul 1 Decembrie 1918, Parcul Feroviarilor, Loc de joacă str. Primăverii nr. 4, autoritatea contractantă va preda și contractantul va prelua cișmelele și fântânile arteziene amenajate în aceste zone, inclusiv obiectivele noi care se vor construi/amplasa în cadrul altor proiecte de amenajare sau modernizare parcuri, spații publice, proiecte implementate de Municipiul Cluj-Napoca”, se mai arată în caietul de sarcini.

Precedentele două contracte, cele din 2020 și 2022 au fost câștigate de SC FOUNTAIN DESIGN SRL.

Potrivit gazetadecluj.ro Firma îi aparține lui Bogdan Topliceanu și a mai încheiat contracte similare cu Primăria Timișoara (aproximativ 2 milioane de lei), dar și cu administrația Boc. Spre exemplu, societatea lui Topliceanu a câștigat contractul de întreținere a fântânii din Piața Unirii, pentru suma de 350.000 de lei. Însă, după câștigarea lui a subînchiriat lucrarea unei alte societăți.

Cifra de afaceri FOUNTAIN DESIGN SRL. a fost de 2,263,106.00 RON în anul 2023, cu un profit de 716,515.00 RON.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 47.05%.

FOUNTAIN DESIGN SRL a raportat un număr de 6 angajați în anul 2023.