De cartier

Parcul Observator, suspendat: „Proiectul parcului din Zorilor este blocat. Sper să nu dureze ani”

Scris de 391

Unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din oraș, parcul Observator din cartierul Zorilor, promovat intens de autorități drept un proiect verde modern, amenajat pe o suprafață de cca 1,2 ha, este blocat. Potrivit reprezentanților Primăriei, lucrările ar fi trebuit demarate demult.

„Proiectul parcului din Zorilor este blocat.

Avem câteva procese și până la finalizarea proceselor nu vom putea să mergem mai departe. 

Noi am făcut exproprierea acelui teren, am plătit banii care au reieșit în urma evaluării, conform grilei notarilor, așa cum legea prevede.

Suntem într-un proces și, din păcate, până la finalizarea procesului suntem blocați. 

Acolo avem proiectul gata. Dar dacă nu erau acele procese, astăzi cred că lucrările erau în toi cu Parcul Observatorului”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenii radiofonice. 

În privința duratei acestor procese, reprezentanții administrației locale și-au exprimat speranța unei soluționări rapide: 

„Acuma eu sper să nu dureze ani. Nu sunt judecător, să dau termene”, a afirmat Tarcea. 

Potrivit intenției autorităților, parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha.

Proiectul prevede amenajarea parcului cu zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori. Va fi amenajat un loc de joacă cu dotări moderne, o zonă de recreere pentru seniori, o zonă de fitness în aer liber, vor fi instalate mese de șah și fântâni arteziene. De asemenea, se vor amenaja zone de promenadă și vor exista facilități pentru cicliști. Amenajarea viitorului parc presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști.

Terenul nu este însă unul public, ci este deținut de firma Florisal SA, al omului de afaceri Sile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus. Potrivit evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,911,818 lei. Pe acest teren, omul de afaceri Sile Pușcaș a dorit să construiască blocuri cu zece etaje. Terenul a fost expropriat de municipalitate. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 8 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 10 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 11 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 11 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 12 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 12 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 13 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 14 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 15 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 17 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE