Din oras

Parcul I.L. Caragiale, din centrul orasului, s-a transformat intr-un wc public

E recunoscut la nivel international ca fiind primul skate park din Cluj, e situat in buricul targului, iar de curand autoritatile locale au amplasat aici un monument de comemorare a victimelor Holocaustului. Cu toate acesea, parcul I.L. Cragiale s-a transformat in sufrageria si toaleta oamenilor strazii. In plus, de partea de “skate”, autoritatile au uitat de mult.

Rampele pe care sar zilnic impatimitii de skateboading sunt rupte si ruginite. Bancile din parc sunt paturile personale ale oamenilor strazii, care isi duc veacul pe aici si in timpul zilei, iar zona verde e plina de fecale umane.

Aici se aduna zilnic oamenii strazii, care si-au facut in centrul Clujului un fel de cartier general. Aici isi fac nevoile, aici dorm, aici mananca. Iar asta nu ar fi o problema daca autoritatile locale ar si face curat in urma oamenilor care au cerul pe post de acoperis. In schimb, toata zona verde din parcul I.L. Caragiale e plina de mizerii si fecale umane pe care nu le aduna nimeni.

“Nu poti sa treci de gardul viu fara sa risti sa calci in “noroc”. E plin, peste tot. Bine ca primaria nu ma lasa sa ma plimb pe aici cu catelul, sa nu cumva sa faca mizerie. Diferenta dintre mine si ei e ca eu strang dupa al meu, ei nu curata dupa homelessi”, spune un clujean indignat.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca nu vad mizeria din centrul orasului. Ei spun ca zona este igienizata zilnic. 

„O sa se mearga si astazi intr-un control, dar se face zilnic curatenie. Legat de oamenii strazii, reprezentantii Politiei Locale au inceput inca de ieri actiuni pentru a aduna oamenii din parcuri”, spun reprezentantii mass-media ai municipalitatii.

Tot acestia sustin ca rampele pentru skatebording sunt mutate zilnic de cei care le folosesc, in functie de cum vor ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *