In vizor

Parcările de la Sala Sporturilor, desființate pentru a face centru de vaccinare. Ce soluții au clujenii care foloseau acea parcare?

Scris de 535

Primăria Cluj-Napoca a dispus eliberarea platoului de la Sala Sporturilor pentru a face loc unui centru de vaccinare drive-thru. Astfel toți cei care aveau mașinile parcate acolo au fost notificați să le mute. Mașinile care au rămas pe platou au fost ridicate de către Poliția Locală și mutate pe străzile adiacente. 

Platoul Sălii Sporturilor a fost transformat într-o parcare imensă folosită atât de locuitorii blocurilor din zonă, dar și de cei care dețineau o mașină pe care nu aveau unde să o lase pentru perioadă mai lungă de timp. Parcarea fiind gratis, putea fi folosită și de cei care veneau la Cluj-Napoca pentru câteva zile. Acum toate aceste locuri de parcare gratis au dispărut și cei mai afectați vor fi cei care locuiesc în zonă.

Un clujean care se află în această situație a propus municipalității să fie alocate locuri de parcare pentru riverani în parkingurile de la Sala Polivalentă și de la stadionul Cluj Arena pentru care să se plătească abonament și care să poată fi folosite mai mult de 72 de ore. 

„Oare s-ar putea aloca 100 de locuri de parcare in parkingurile de la Cluj Arena si/sau Sala Polivalenta pentru persoanele care au domiciliul in proximitatea acestor locatii? Evident, costurile pentru abonamente sa fie cele percepute de care cele 2 unitati, dar sa se permita stationarea pentru o perioada mai lunga de 72 de ore. Intreb acest lucru deoarece numarul locurilor de parcare a fost redus drastic odata cu amplasarea centrului de vaccinare drive-thru (lucru de apreciat in conditiile pandemiei) pe platoul Salii Sporturilor. Mentionez ca aceasta parcare atragea un numar mare de masini ale locuitorilor zonei Splaiul Independentei, str. Uzinei Electrice, Salcamului, Ilie Macelar si Plopilor. Alocarea poate fi temporara atata timp cat are loc procesul de vaccinare si parcarea va deservi aceasta actiune”, este propunerea clujeanului. 

Răspunsul la această solicitare a fost că cele două parcări nu se află în subordinea Primăriei, asta deși Sala Polivalentă este deținută de către municipalitate. 

„Va informam ca cele doua parcari subterane la care faceti referire nu se afla in subordinea institutiei noastre. Pentru a transmite sugestiile dumneavoastra va recomandam sa luati legatura cu administratorii celor parcari: BTArena pentru parcarea de la Sala Polivalenta -date de contact aici https://btarena.info/contact/ si Consiliul Judetean pentru parcarea de la stadion – date de contact aici: http://www.cjcluj.ro/contact.php.”, a transmis Primăria.

Sunt însă și clujeni care consideră că desființarea chiar și temporară a locurilor de parcare va determina ridicarea mașinilor care au fost abandonate acolo de o perioadă lungă de timp. De asemenea, în acest fel dispare și locul de întâlnire al amatorilor de „liniuțe” sau drifturi. 

Cele 340 de locuri de parcare amenajate acum pe Platoul Sălii Sporturilor vor fi desființate oricum de către municipalitate în cadrul unui proiect de modernizare în valoare de 16 milioane de lei. În locul parcării va fi amenajată o piațetă care va putea găzdui diverse evenimente. ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 14 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 15 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 16 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 17 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 19 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE