In vizor

Parcările de la Sala Sporturilor, desființate pentru a face centru de vaccinare. Ce soluții au clujenii care foloseau acea parcare?

Primăria Cluj-Napoca a dispus eliberarea platoului de la Sala Sporturilor pentru a face loc unui centru de vaccinare drive-thru. Astfel toți cei care aveau mașinile parcate acolo au fost notificați să le mute. Mașinile care au rămas pe platou au fost ridicate de către Poliția Locală și mutate pe străzile adiacente. 

Platoul Sălii Sporturilor a fost transformat într-o parcare imensă folosită atât de locuitorii blocurilor din zonă, dar și de cei care dețineau o mașină pe care nu aveau unde să o lase pentru perioadă mai lungă de timp. Parcarea fiind gratis, putea fi folosită și de cei care veneau la Cluj-Napoca pentru câteva zile. Acum toate aceste locuri de parcare gratis au dispărut și cei mai afectați vor fi cei care locuiesc în zonă.

Un clujean care se află în această situație a propus municipalității să fie alocate locuri de parcare pentru riverani în parkingurile de la Sala Polivalentă și de la stadionul Cluj Arena pentru care să se plătească abonament și care să poată fi folosite mai mult de 72 de ore. 

„Oare s-ar putea aloca 100 de locuri de parcare in parkingurile de la Cluj Arena si/sau Sala Polivalenta pentru persoanele care au domiciliul in proximitatea acestor locatii? Evident, costurile pentru abonamente sa fie cele percepute de care cele 2 unitati, dar sa se permita stationarea pentru o perioada mai lunga de 72 de ore. Intreb acest lucru deoarece numarul locurilor de parcare a fost redus drastic odata cu amplasarea centrului de vaccinare drive-thru (lucru de apreciat in conditiile pandemiei) pe platoul Salii Sporturilor. Mentionez ca aceasta parcare atragea un numar mare de masini ale locuitorilor zonei Splaiul Independentei, str. Uzinei Electrice, Salcamului, Ilie Macelar si Plopilor. Alocarea poate fi temporara atata timp cat are loc procesul de vaccinare si parcarea va deservi aceasta actiune”, este propunerea clujeanului. 

Răspunsul la această solicitare a fost că cele două parcări nu se află în subordinea Primăriei, asta deși Sala Polivalentă este deținută de către municipalitate. 

„Va informam ca cele doua parcari subterane la care faceti referire nu se afla in subordinea institutiei noastre. Pentru a transmite sugestiile dumneavoastra va recomandam sa luati legatura cu administratorii celor parcari: BTArena pentru parcarea de la Sala Polivalenta -date de contact aici https://btarena.info/contact/ si Consiliul Judetean pentru parcarea de la stadion – date de contact aici: http://www.cjcluj.ro/contact.php.”, a transmis Primăria.

Sunt însă și clujeni care consideră că desființarea chiar și temporară a locurilor de parcare va determina ridicarea mașinilor care au fost abandonate acolo de o perioadă lungă de timp. De asemenea, în acest fel dispare și locul de întâlnire al amatorilor de „liniuțe” sau drifturi. 

Cele 340 de locuri de parcare amenajate acum pe Platoul Sălii Sporturilor vor fi desființate oricum de către municipalitate în cadrul unui proiect de modernizare în valoare de 16 milioane de lei. În locul parcării va fi amenajată o piațetă care va putea găzdui diverse evenimente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *