Politica

Papahagi: “Nu vad de ce se teme Blaga de concurenta. PDL e mai vioi de cand exista PMP”

Presedintele PDL, Vasile Blaga sustine, intr-un interviu acordat Revistei 22, ca Emil Boc ar trebui sa-si dea demisia din PDL daca tot a facut un pas catre Partidul Miscarea Populara (PMP), inscriindu-se in Fundatia Miscarea Populara. Liderul PMP, Adrian Papahagi ii ia apararea edilului clujean si spune ca “orice om liber are dreptul de a se inscrie intr-o fundatie”. Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda nu a comentat declaratiile sefului sau direct, Vasile Blaga si flirteaza, timid, cu PMP. 

Demisia lui Boc din PDL a fost ceruta, indirect, de Vasile Blaga, intr-un interviu publicat de Revista 22. Presedintele PDL a declarat ca, in opinia sa, “e o chestiune de onoare” ca Boc sa-si dea demisia, de vreme ce a facut un pas inspre PMP, inscriindu-se in Fundatia Miscarea Populara, duminica. Blaga a spus ca nu crede ca edilul clujean va juca la doua capete, PMP si PDL, pentru a nu-si pierde mandatul de primar in Cluj-Napoca, insa, deocamdata nu poate fi vorba de o excludere din partid a lui Boc.

“Eu nu cred ca vom ajunge in situatia de a-i exclude din partid, pentru ca nu cred ca vor juca stramb. E o chestiune de onoare. Cinstit ar fi din partea lor sa-si dea demisia. Eu stiu ca asta ii costa functia de primari, dar au ajuns primari cu ajutorul partidului”, a spus, potrivit sursei citate, Vasile Blaga.

Adrian Papahagi ii ia apararea edilului clujean si spune ca orice om liber are dreptul de a se inscrie intr-o fundatie.

“Boc s-a inscris, ca orice om liber din tara asta, intr-o fundatie care promoveaza aceleasi valori pe care le promoveaza si PDL. Nu e nicio contradictie in asta”, a comentat, pentru Ziar de Cluj, liderul PMP, Adrian Papahagi.

Vasile Blaga a spus ca “este foarte ciudat sa te inscrii intr-o fundatie care se declara impotriva PDL si sa fii membru PDL”.

“Lumea judeca cat de seriosi suntem fiecare, cat de demni suntem fiecare, cat de atasati suntem valorilor PDL. Eu in permanenta le spun colegilor un lucru, ca imi sunt prieteni, dar mai prieten imi este PDL, pentru ca el l-a facut si pe Blaga ministru de vreo 3-4 ori, si pe Boc l-a facut prim-ministru, nu altcineva. O sa analizam in partid toata aceasta situatie”, a declarat Blaga, intr-un interviu publicat de Revista 22.

In replica, Papahagi sustine ca PDL ar trebui sa-i fie recunoscator lui Boc, pentru ca a castigat fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la scurta vreme dupa ce s-a intors de la Palatul Victoria.

“PDL sa nu uite ca Boc a castigat alegerile intr-un moment in care multi se ascundeau si si-a sacrificat popularitatea pentru a lua unele masuri dure pentru tara, in timp ce altii nu stiau cum sa se ascunda. Boc nu s-a desprins de Traian Basescu. Blaga ar face bine sa lase logica asta. Nu sunt contre. Nu vad de ce se teme Blaga de concurenta. De cand a aparut PMP, parca PDL e mai vioi”, a adaugat presedintele PMP.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc nu a putut fi contactat pentru o reactie in acest caz.

PMP polarizeaza PDL Cluj

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda nu a comentat declaratiile sefului sau direct, Vasile Blaga. Cu toate acestea, el a participat, sambata, la dezbaterea despre statul de drept, organizata de Fundatia Miscarea Populara. La putin timp dupa ce Boc a anuntat ca se inscrie in fundatie si imediat dupa ultima interventie a lui Traian Basescu de la Casa de Cultura a Studentilor, Daniel Buda s-a retras de la dezbatere insotindu-l pe presedintele Romaniei. 

De cealalta parte, vicepresedintele PDL, senatorul clujean Alin Tise sustine ca nu a participat la dezbaterea pentru statul de drept organizata de Fundatia Miscarea Populara, de la Cluj-Napoca, pentru ca nu a primit vreo invitatie in acest sens. 

„Pe mine domnul Papahagi nu m-a invitat la eveniment, l-a invitat pe Boc, in calitate de profesor. Eu nu sunt profesor”, a comentat atunci senatorul PDL, Alin Tise, pentru Ziar de Cluj.

Fostul deputat PDL, Adrian Gurzau a migrat in PMP la inceputul acestei luni, lasand partidul care l-a nominalizat pe listele electorale, cu un singur reprezentant in Parlament. Oficialii PMP sustin ca in Romania, platforma politica a strans peste 75.000 de membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *