In vizor

Aventurierii de la Cluj au ajuns in Africa

Au parcurs peste 10.000 de kilometri prin sapte tari – cele doua echipe de la Cluj, plecate luna trecuta in raliul Budapesta-Bamako, au reusit sa ajunga la finalul curse transsahariene. In urma cu doua zile, Transilvania 4 Africa si Simacek au trecut linia de finis a raliului, din Banjul, capitala Gambiei

Pentru ca raliul are si un scop caritabil, impreuna, echipele din Cluj au dus ajutoare si donatii catre cinci scoli africane ale caror elevi se bucura deja de calculatoare, medicamente, rechizite scolare, haine si jucarii. Totodata, fondul bibliotecii din Banjul a fost imbogatit cu carti in limbile franceza, engleza, romana si maghiara.

De asemenea, Hiriczko Sandor, membru al echipei Transilvania 4 Africa si dentist de profesie, si-a oferit intregul echipament din cabinetul individual de medicina dentara, unui medic stomatolog din  orasul Banjul din Gambia.

Budapesta-Bamako este un concurs de orientare, plin de aventura, care implica in acelasi timp numeroase primejdii. Calatoria fara ghid avizat, lipsa medicilor dar si diferentele culturale sunt doar cateva dintre acestea. Itinerarul competitiei a cuprins tari precum Maroc, Mauritania, Senegal si Gambia. Unele dintre aceste tari ocupa locurile 5 si 6 printre cele mai sarace tari din lume, altele sunt cunoscute ca tari in care incidenta conflictelor este foarte ridicata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *