In vizor

Până când o mai ţineţi în braţe pe Livia Baica domnilor primari? Quatro Eco Salub acţionată în instanţa pentru datorii de 21.000 de lei la Salubri Aleşd

Scris de 516

Criza deşeurilor din judeţul Cluj este una cât se poate de gravă. Fără nicio altă alternativă decât monopolul instaurat de Salprest Rampă, primăriile din judeţ sunt nevoite să depoziteze gunoaiele strânse de la populaţie în judeţele limitrofe, care au rampe conforme. Quatro Eco Salub a avut până anul trecut un contract cu rampa de depozitare a deşeurilor de la Aleşd administrată de Salubri Aleşd, însă contractul a încetat că urmare a neachitării de către Quatro Eco Salub a facturilor pentru serviciile prestate de către firma bihoreană. Pentru recuperarea datoriilor, Salpresti Aleşd s-a adresat instanţei.

Pe rolul Judecătoriei Aleşd a fost înregistrat dosarul cu numarul 781/177/2016, având ca părţi firma Salubri Aleşd şi firma Quatro Eco Salub. Obiectul dosarului este recuperarea datoriei de 21.000 de lei pe care Quatro Eco Salub a cumulat-o anul trecut faţă de Salubri Aleşd în urmă depozitării la rampa acestora a  deşeurilor menajere ridicate de la populaţia din Florsti, Gilău, Căpuşu şi Măguri Răcătău.

Ziar de Cluj a contactat telefonic managerul Salubri Aleşd pentru a afla cum de soluţionrea conflictului cu firma Quatro Eco Salub a  ajuns pe masa judecătorilor.

Florin Moraru a explicat că pentru suma restantă încă de anul trecut, în cuantum de 21.000 de lei, a ajuns să apeleze la măsura actionarii în instanţa ca urmare a faptului că deşi a încercat să îi contacteze, în mod repetat, pe responsabilii firmei Quatro Eco Salub, pentru recuperarea pe cale amiabilă a restanței, aceştia din urmă au amânat, în mod repetat, operarea plăţilor. 

“Am înţeles că este o problemă a deșeruilor în județeul Cluj, tocmai de aceea noi am încercat să îi ajutăm pe cei de la Quatro Eco Salub, bineînţeles în măsură posibilităților și a capacităţii de stocare. Pe cei de la Cluj-Napoca nu am putut să îi ajutăm pentru că aveau cantităţi mult peste capacitatea noastră de prelucrare. Am ajuns să ne adresăm instanţei pentru că firma Quatro Eco Salub mai are restante de plata încă de anul trecut în cuantum de 21.000 de lei. Aceasta este suma pentru care i-am acţionat în instanţa. Ne-au mai plătit secvențial câteva facturi, dar debitul la zi este  de 21.000 de lei. Aduceau la noi 2-3 maşini pe săptămâna şi înţeleg că le este greu să piardă 4-5  ore pe drum în condiţiile actuale de trafic.  La noi suma pe care o plătea Quatro Eco Salub pentru a depozita deşeuri era de 10 euro plus TVA pe tonă. În cazul în care îşi plătesc datoria nu le spun să nu mai aducă. Nu îi vom refuza dar vom fi nevoiţi să ne luăm măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte plăţile pentru serviciile prestate de noi”, a afirmat Florin Moraru managerul Salubri Aleşd.  

Este o dovadă în plus despre cât de defectuos este managementul doamnei Livia Baică ţinută în braţe de primarii celor patru comune ( Floreşti, Gilău, Căpuşu şi Măguri Răcătău), principalii acţionari în firma Quatro Eco Salub. În prezent, pentru că au datorii la Salubri Aleşd de 21.000 de lei, Quatro Eco Salub nu mai transportă deşeurile la Aleşd. În schimb, gunoaiele ridicate de Quatro Eco Salub ajung la Oradea. Culmea e că la un preţ mult mai mare. 
La Aleşd preţul pentru depozitarea unei tone de deseuri se plăteşte 45 lei +TVA, la Oradea 77 lei +TVA. Distanţa Floreşti – Aleşd este de 104 km, distanţa Floreşti-Oradea 143 kilometri. Dintr-un simplu calcul matematic reiese că firma Quatro Eco Salub transporta deşeurile din Floreşti pe o distanţă mult mai mare (aproximativ 39 de kilometri) la un preţ cu 22 de lei pe tonă mai mult. Cine plăteşte aceşti bani domnilor primari? Bugetul comunelor pe care le administraţi, comune care sunt acţionare în Quatro Eco Salub? Al cui este interesul ca gunoaiele floreștenilor să ajungă la Oradea şi nu la Aleşd?



ULTIMA ORĂ

  • Acum 2 hours In vizor
    Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
  • Acum 2 hours Politica
    Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
  • Acum 3 hours PubliNews
    Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
  • Acum 3 hours Eveniment
    POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
  • Acum 3 hours In vizor
    Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
  • Acum 3 hours Vocea ta
    #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
  • Acum 3 hours Eveniment
    Blue Air intră în insolvenţă
  • Acum 4 hours In vizor
    PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
  • Acum 4 hours Politica
    Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
  • Acum 5 hours In vizor
    Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
  • Acum 5 hours Eveniment
    Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
  • Acum 5 hours Straineze
    CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
  • Acum 5 hours In vizor
    Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE