In vizor

Pădurea Hoia, rampa de gunoi clandestină a unor clujeni necivilizați

Pădurea Hoia este folosită de muilt tmp drept locul de depozitare al deșeurilor de către diverse persoane care nu au niciun respect pentru natură. Clujenii au făcut numeroase plângeri către autoritățile responsabile, însă făptașii sunt foarte rar identificați.

Este cazul ultimei verificări întreprinse de către comisarii Gărzii de Mediu. Aceștia au identificat două zone unde au fost aruncate gunoaie, însă nu au descoperit și vinovații. 

”În urma unor sesizări înregistrate la Garda de Mediu Cluj, comisarii s-au deplasat la locul indicat și au identificat două zone afectate de depozitări neconforme de deşeuri menajere şi asimilabile, în fondul forestier naţional, numită “Pădurea Hoia”. Din păcate nu s-a putut identifica autorul/autorii faptei, iar în conformitate cu legislaţia privind regimul deşeurilor, costurile operaţiunilor de gestionare a deşeurilor se suportă de către producătorul de deşeuri sau după caz, de detinătorul actual sau anterior al deşeurilor, respectiv proprietarul terenului”, potrivit unei informări a Gărzii de Mediu. 

Oricât de civilizați susțin clujenii că sunt, faptul că într-un an au fost descoperite nu mai puțin de 700 de rampe ilegale de deșeuri și 981 de tone de gunoaie nu le prea face cinste. Primăria a pus la dispoziție clujenilor două centre unde sunt preluate gratuit deșeurile voluminoase.

Cele două centre de colectare selectivă se află în cartierul Mănăștur (strada Bucium f.n. – Colina), respectiv în cartierul Mărăști (strada Fabricii f.n., cu acces din strada Septimius Severus).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *