Reportaj

Pădurea Clujenilor, un deal cu un pâlc de copaci, nu este finalizată, cu toate că primarul Boc declară că e „în faza finală de recepție”

Scris de 1,029

„Pădurea Clujenilor este în faza finală de recepție și acum în martie, așa cum am declarat, va fi dată în folosință pentru că e firesc să se deschidă o dată cu primăvara, că a fost iarnă”, a declarat astăzi la radio primarul Emil Boc.

Așa-zisa Pădure a Clujenilor, de fapt un deal cu un pâlc de copaci, nu este însă finalizată, în ciuda declarațiilor primarului. Ziar de Cluj a vizitat astăzi șantierul, unde încă mai existau câțiva muncitori. În mare, parcul este gata, însă mai este de lucru la alei.

„Cam o lună mai este de lucru, cam așa…”, ni s-a spus pe șantier. Sunt șanse, așadar, să fie finalizată în martie, însă, chiar și așa, e greu de crezut că se va înghesui cineva din primăvară să cutreiere aleile kilometrice care taie dealurile golașe, cu belvedere la halele de pe Bulevardul Muncii.

Așa-zisa Pădurea a Clujenilor le este utilă mai mult clujenilor care au vile luxoase pe dealul din spatele parcului, mai puțin amărăștenilor de la blocurile aflate la kilometri distanță. Chiar și pentru locuitorii din Iris, noul parc este departe, nu mai vorbim de mănășturenii care ar trebui să facă o oră cu tramvaiul pentru a se plimba pe dealul amenajat de Primărie în pustietatea din celălalt capăt al orașului, care le oferă cea mai bună calitate a vieții doar celor care au bani de vile bine poziționate în punctele strategice unde municipalitatea construiește infrastructură publică nou-nouță.

Citiți și:

Pădurea clujenilor bogați, unde întoarce tramvaiul și uliul intereselor

Cu cuvintele primarului Boc în minte („Pădurea Clujenilor este în faza finală de recepție și acum în martie, așa cum am declarat, va fi dată în folosință”), să vedem următoarele fotografii, realizate în această dimineață pe șantier.

Să fie aceste alei „în faza finală de recepție”?

Cu o înclinație foarte mare, această alee off-road, neterminată, este aproape impracticabilă și pentru un sportiv profesionist. Unui sedentar i-ar fi imposibilă ascensiunea spre punctul de belvedere care oferă o panoramă superbă asupra zonei industriale a orașului.

Punctul de belvedere de pe Muncii, de unde poate fi supravegheată activitatea muncitorească din halele de producție:

Parcul are și puncte de belvedere intermediare, de unde pot fi admirate, din stând pe băncuțe, aceleași hale:

Să fie și acest podeț noroios în faza finală de recepție?

E gata și instalația de tiroliană!

În Pădurea Clujenilor, în care, din cauza amplasării periferice, s-ar putea să nu vedem foarte mulți clujeni, nu sunt nici foarte mulți copaci:

Parcul ar putea fi numit și Tufișurile Clujenilor:

Clujenii care vin la „Pădure” cu transportul în comun se pot întoarce acasă așteptând tramvaiul în această stație modernizată:

Conform panoului de pe șantier, proiectul va fi finalizat numai în 30 septembrie 2022. Dar nu ar fi prima dată când în Cluj se inaugurează infrastructură publică la stadiul de semifinisat, doar pentru o bifă electorală.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 15 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 20 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 21 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 22 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 22 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 22 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 1 day Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
 • Acum 1 day Politica
  DIGITALIZAREA ÎN VIZIUNEA PNL: Prioritatea la coadă la ghişeu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE