Reportaj

Pădurea Clujenilor, un deal cu un pâlc de copaci, nu este finalizată, cu toate că primarul Boc declară că e „în faza finală de recepție”

„Pădurea Clujenilor este în faza finală de recepție și acum în martie, așa cum am declarat, va fi dată în folosință pentru că e firesc să se deschidă o dată cu primăvara, că a fost iarnă”, a declarat astăzi la radio primarul Emil Boc.

Așa-zisa Pădure a Clujenilor, de fapt un deal cu un pâlc de copaci, nu este însă finalizată, în ciuda declarațiilor primarului. Ziar de Cluj a vizitat astăzi șantierul, unde încă mai existau câțiva muncitori. În mare, parcul este gata, însă mai este de lucru la alei.

„Cam o lună mai este de lucru, cam așa…”, ni s-a spus pe șantier. Sunt șanse, așadar, să fie finalizată în martie, însă, chiar și așa, e greu de crezut că se va înghesui cineva din primăvară să cutreiere aleile kilometrice care taie dealurile golașe, cu belvedere la halele de pe Bulevardul Muncii.

Așa-zisa Pădurea a Clujenilor le este utilă mai mult clujenilor care au vile luxoase pe dealul din spatele parcului, mai puțin amărăștenilor de la blocurile aflate la kilometri distanță. Chiar și pentru locuitorii din Iris, noul parc este departe, nu mai vorbim de mănășturenii care ar trebui să facă o oră cu tramvaiul pentru a se plimba pe dealul amenajat de Primărie în pustietatea din celălalt capăt al orașului, care le oferă cea mai bună calitate a vieții doar celor care au bani de vile bine poziționate în punctele strategice unde municipalitatea construiește infrastructură publică nou-nouță.

Citiți și:

Pădurea clujenilor bogați, unde întoarce tramvaiul și uliul intereselor

Cu cuvintele primarului Boc în minte („Pădurea Clujenilor este în faza finală de recepție și acum în martie, așa cum am declarat, va fi dată în folosință”), să vedem următoarele fotografii, realizate în această dimineață pe șantier.

Să fie aceste alei „în faza finală de recepție”?

Cu o înclinație foarte mare, această alee off-road, neterminată, este aproape impracticabilă și pentru un sportiv profesionist. Unui sedentar i-ar fi imposibilă ascensiunea spre punctul de belvedere care oferă o panoramă superbă asupra zonei industriale a orașului.

Punctul de belvedere de pe Muncii, de unde poate fi supravegheată activitatea muncitorească din halele de producție:

Parcul are și puncte de belvedere intermediare, de unde pot fi admirate, din stând pe băncuțe, aceleași hale:

Să fie și acest podeț noroios în faza finală de recepție?

E gata și instalația de tiroliană!

În Pădurea Clujenilor, în care, din cauza amplasării periferice, s-ar putea să nu vedem foarte mulți clujeni, nu sunt nici foarte mulți copaci:

Parcul ar putea fi numit și Tufișurile Clujenilor:

Clujenii care vin la „Pădure” cu transportul în comun se pot întoarce acasă așteptând tramvaiul în această stație modernizată:

Conform panoului de pe șantier, proiectul va fi finalizat numai în 30 septembrie 2022. Dar nu ar fi prima dată când în Cluj se inaugurează infrastructură publică la stadiul de semifinisat, doar pentru o bifă electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *