Reportaj

Pădurea Clujenilor, un deal cu un pâlc de copaci, nu este finalizată, cu toate că primarul Boc declară că e „în faza finală de recepție”

Scris de 1,029

„Pădurea Clujenilor este în faza finală de recepție și acum în martie, așa cum am declarat, va fi dată în folosință pentru că e firesc să se deschidă o dată cu primăvara, că a fost iarnă”, a declarat astăzi la radio primarul Emil Boc.

Așa-zisa Pădure a Clujenilor, de fapt un deal cu un pâlc de copaci, nu este însă finalizată, în ciuda declarațiilor primarului. Ziar de Cluj a vizitat astăzi șantierul, unde încă mai existau câțiva muncitori. În mare, parcul este gata, însă mai este de lucru la alei.

„Cam o lună mai este de lucru, cam așa…”, ni s-a spus pe șantier. Sunt șanse, așadar, să fie finalizată în martie, însă, chiar și așa, e greu de crezut că se va înghesui cineva din primăvară să cutreiere aleile kilometrice care taie dealurile golașe, cu belvedere la halele de pe Bulevardul Muncii.

Așa-zisa Pădurea a Clujenilor le este utilă mai mult clujenilor care au vile luxoase pe dealul din spatele parcului, mai puțin amărăștenilor de la blocurile aflate la kilometri distanță. Chiar și pentru locuitorii din Iris, noul parc este departe, nu mai vorbim de mănășturenii care ar trebui să facă o oră cu tramvaiul pentru a se plimba pe dealul amenajat de Primărie în pustietatea din celălalt capăt al orașului, care le oferă cea mai bună calitate a vieții doar celor care au bani de vile bine poziționate în punctele strategice unde municipalitatea construiește infrastructură publică nou-nouță.

Citiți și:

Pădurea clujenilor bogați, unde întoarce tramvaiul și uliul intereselor

Cu cuvintele primarului Boc în minte („Pădurea Clujenilor este în faza finală de recepție și acum în martie, așa cum am declarat, va fi dată în folosință”), să vedem următoarele fotografii, realizate în această dimineață pe șantier.

Să fie aceste alei „în faza finală de recepție”?

Cu o înclinație foarte mare, această alee off-road, neterminată, este aproape impracticabilă și pentru un sportiv profesionist. Unui sedentar i-ar fi imposibilă ascensiunea spre punctul de belvedere care oferă o panoramă superbă asupra zonei industriale a orașului.

Punctul de belvedere de pe Muncii, de unde poate fi supravegheată activitatea muncitorească din halele de producție:

Parcul are și puncte de belvedere intermediare, de unde pot fi admirate, din stând pe băncuțe, aceleași hale:

Să fie și acest podeț noroios în faza finală de recepție?

E gata și instalația de tiroliană!

În Pădurea Clujenilor, în care, din cauza amplasării periferice, s-ar putea să nu vedem foarte mulți clujeni, nu sunt nici foarte mulți copaci:

Parcul ar putea fi numit și Tufișurile Clujenilor:

Clujenii care vin la „Pădure” cu transportul în comun se pot întoarce acasă așteptând tramvaiul în această stație modernizată:

Conform panoului de pe șantier, proiectul va fi finalizat numai în 30 septembrie 2022. Dar nu ar fi prima dată când în Cluj se inaugurează infrastructură publică la stadiul de semifinisat, doar pentru o bifă electorală.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 10 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 11 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 13 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 14 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 14 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 14 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE