
Un clujean care a dorit să se relaxeze în mult lăudata ”Pădure a Clujenilor” de pe Bulevardul Muncii, inagurată cu mare pompă (și care a costat o căruță de bani), a avut neşansa să vadă cu ochii lui ce înseamnă realizările pe repede-înainte (să fie) ale lui Emil „OSĂ” Boc. ”Din cicul ”La PR-ul lăudat să te duci cu capul spart”, am fost să văz lăudatul (dintr-o singură direcție, previzibilă, e drept) Parc ”Pădurea Clujenilor”, căci n-am fost până acum, hai să vedem ceva nou fără să prea ieșim din Cluj, trebuie să se vadă fain Clujul, e cam soare, dar nu-i nimic că acolo e pădure, de-alea.”
Noi, cei de la Ziar de Cluj, care am urmărit îndeaproape ce „OSĂ” şi ce-a ieşit, îl înţelegem:
Bineînţeles că Oastea Domnului Nostru Emil Boc, care crede nu cercetează, ne-a acuzat de rea credinţă şi de exagerări. Numai că, gata, de acum din ce în ce mai mulţi clujeni văd că „OSĂ” umblă gol şi că de la vorbe azvârlite-n vânt din faţa unor prietenoase microfoane, până la realitatea din teren, calea este enorm de lungă. Iar realitatea bate orice vorbă de PR.
„Mweeeell, nu știu cum și de unde să încep, că de terminat am terminat relativ repede… Dacă aș fiu succint, aș rezuma totul în tradiționalul ”Ai de capul meu!”… Mai puțin succint, aș merge mai degrabă înspre ”A furat, dar s-a și făcut că face ceva!”…”, scrie clujeanul.
Așadar, de cumva n-ați mai văzut demult bani aruncați aiurea răăău de tot, luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni și faceți o vizită prin ”parc”. Sper doar să fiți pasionați de insecte, macro-fotografie sau plante non-domestice ca să zic așa, că altfel e posibil să vă plictisiți”, a spus Narcis.
CINCI MILIOANE DE EURO investiţi în BURUIENI
”Adicătelea bănci bune-bunuțe înconjurate de ikebane de buruieni, zilioane de copaci plantați de către specialiști în horticultura fondurilor europene, copaci care-s deja uscați, poduri din lemn care trec peste… nimic, poduri din metal care trec peste… o mică vale cu și mai multe buruieni, alei din ceva pietriș aruncat peste trepte făcute din scânduri proptite cu țăruși, dar o alee pavată pe care să încapă de-a latul toți cei 8 oameni pe care i-am întâlnit în parc (21 hectare, da?) au costat aproape 5 milioane de euroi!!! Din ăia adevărați nu de Monopoly, da?”, a relatat acesta.
NU SE VEDE PĂDUREA DE BĂLĂRII
”Vreți să vedeți niște proprietăți de 5 milioane de dolari/euro? Google it. Și-apoi mergeți în parcul lui pește și comparați nițel cam ce lipsește din peisaj!
Dar eu zic să nu mergeți când vă bate soarele în cap fiindcă nu-i nicio pădure acolo – cuvântul ”pădure” din nume reprezintă probabil proiecția în timp (gen jumate de secol-ish) a vreunui consilier vajnic, care a simțit el că dă bine la popor, la fel ca și ”Clujenilor”, implicând că ar fi o primă alegere pentru locuitorii urbei.
Ceea ce ar putea deveni, în cazul în care devin dintr-odată cu toții curioși să vadă cum se întâmplă tot fluxul pachetelor în curte la Fan Courier, care se vede foarte bine din punctele de belvedere, împreună cu restul halelor din fosta, actuala și viitoarea zonă industrială a Clujului.
Ce să zic – frumos tovarăși, bine lucrat! Mai faceți, că mai este de unde!”, a încheiat acesta.