Justitie

Pădurarul Teodor Lăpuște, trimis în judecată după denunțul polițistului Mocan! (RECHIZITORIU )

Politiștii de la DGA Cluj au efectuat percheziții la mai multe persoane din comuna Râșca, în urma unui denunț formulat de șeful de post din comună. Potrivit surselor Ziar de Cluj, agentul principal de poliție Andrei-Cosmin MOCAN, transferat de la Poliția Rurală Aghireșu, a formulat un denunț la Direcția Generală Anticorupție Cluj, prin care arătat că Teodor Lăpuște (pădurar în cadrul Ocolului Silvic Gilău) și încă un complice de-al acestuia i-au oferit sume de bani pentru ca acesta să ignore infracțiunile silvice pe care aceștea le comiteau. Cei doi bărbați care l-au abordat pe polițist se ocupau cu exploatarea și valorificarea masei lemnoase. 

Polițistul Mocan a denunțat de îndată acțiunile acestora și cei de la DGA Cluj au reușit să probeze că Lăpuște a încercat să îl mituiască pe denunțator. Pe 8 mai, autoritățile au descins la locuințele celor doi și au condus mai multe persoane la audieri. 

Săptămâna trecută, pădurarul Teodor Lăpuște a fost trimis în judecată. 

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Gilău, județul Cluj, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată (4 acte materiale). 

„Din cercetări a rezultat faptul că pădurarul în intervalul 12.10.2018 – 15.11.2018 i-a promis de trei ori agentului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Postul de Poliţie Comunal Râşca, o maşină de material lemnos de aprox. 20 m 3 în valoare de 5000 lei, respectiv i-a înmânat în data de
20.12.2018 suma de 1500 lei, toate actele materiale de mituire fiind săvârşite cu scopul neîndeplinirii unor acte specifice ce intră în îndatoririle de serviciu ale polițistului, respectiv neconstatarea unor contravenţii sau infracţiuni la regimul silvic, precum şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu în sensul să-l anunţe cu privire la eventualele sesizări sau controale efectuate pe linie silvică. Cauza s-a constituit ca urmare a denunțului depus de agentul de poliție, iar ulterior, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au efectuat mai multe acte procedurale în vederea
administrării probatoriului în cauză”, se arată în rechizitoriul DGA Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *