Sport

600 de copii de la U Cluj au ajuns la mila altor cluburi din cauza contractului păgubos dintre Primărie și fundația obscură Primăvara Clujană. Ce măsuri a luat Boc pe ultima sută de metri

Situația bazei sportive Dan Anca din cartierul Gheorgheni, care a fost folosită pentru antrenamente inclusiv de copiii de la CS U Cluj, este una dramatică din cauza unui contract încheiat în timpul mandatului lui Sorin Apostu și Fundația Primăvara Clujană. Acest contract a fost unul păgubos pentru oraș și pentru sportivi. Despre toate dedesubturile acestui business, Ziar de Cluj a scris pe larg de mai multe ori, anul trecut.

Citește și:

Mafia unei afaceri „caritabile” făcute în numele Clubului Universitatea. Cum au devenit Rareș Bogdan şi Walter Florian pionii lui Sorin Apostu

Deși parlamentarii clujeni și consilierii locali au solicitat conducerii Primăriei rezilierea contractului cu Primăvara Clujană imediat după publicarea anchetei noastre, primarul Emil Boc a început discuțiile cu reprezentanții fundației abia anul acesta în primăvară. În prima fază s-a încercat o rezolvare pe cale amiabilă, dar orice încercare de a discuta cu reprezentanții Fundației Primăvara Clujană a eșuat. Situația deloc favorabilă beneficiarilor a ajuns dramatică în ultima perioadă. Cei 600 de copii sportivi ai CS U Cluj au ajuns în situația să nu se mai poată antrena. Disperat, antrenorul clubului a mers cu jalba în proțap la conducerea Primăriei.

“Ne ocupăm de 600 de copii de la 6 la 14 ani. Avem nevoie de două lucruri: pentru educație avem nevoie de vestiar și pentru performanță avem nevoie de teren. Avem o problemă foarte mare cu bazele sportive, noi am ajuns cerșetori model, pentru orice oră de performanță stăm cu mâna întinsă. Încercăm să ținem pasul, rugămintea noastră este să ținem pasul și să ne ajutați. Baza Dan Anca știm că este într-o situație complicată acum, dar vrem să vă cerem ajutorul să facem cumva să funcționeze CS U Cluj pentru copii. Avem copii foarte talentați, acum avem 40 de copii care sunt în loturile naționalea declarat Daniel Sima, antrenor CS U Cluj copii, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Deocamdată, copiii de la U Cluj nu au altă variantă decât să aștepte ca Primăria se remedieze situația. Pentru început, a fost votată rezilierea contractului cu Primăvara Clujană. În ciuda faptului că timp de o jumătate de an reprezentanții fundației nu au fost interesați să rezolve situația pe cale amiabilă, în ședința de Consiliu Local de joi, și-au trimis avocatul pentru amânarea rezilierii contractului.

„Solicităm să amânăm acest punct pentru a permite clarificarea situației pe cale amiabilă. Suprafața totală din contract a fost diminuată ca urmare a unei retrocedări. Cu toate acestea, fundația a identificat soluții pentru a putea prelua și continua obiectul contractului. Nu a fost însă cea mai bună comunicare cu Consiliul Local în ultimele luni și de aceea am ajuns aici. Dacă se va anula contractul nu se face nimic, încetarea contractului nu se va putea dispune decât de instanță fiind vorba de un contract de asociere. Plus că terenul nu mai poate fi folosit ca bază sportivă, dar dacă se continuă contractul se poate păstra destinația terenului. În proiectul de hotărâre nu am văzut care este intenția Primăriei cu privire la acest proiect, motiv pentru care vă cerem să amânați acest proiect. Este și în interesul copiilor să păstrăm acest contract. În baza sportivă au acces toți copiii, indiferent de clubul din care fac parte”, a declarat avocata Fundației Primăvara Clujană.

În ciuda insistențelor avocatei, proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului a fost votat în unanimitate.

„Este un subiect de maxim interes pentru Cluj și pentru cei 600 de copii care nu au unde să se antreneze. Este o decizie pe care suntem nevoiți să o propunem după ce 6 luni am încercat să găsim o soluție amiabilă. Am ajuns aici după ce am epuizat toate soluțiile amiabile. Nu am găsit niciun fel de gândire rațională din partea partenerilor. Acest contract trebuie să înceteze, este păgubos pentru oraș, această bază trebuie întregită astfel încât copiii să o poată folosi și o investiție publică a orașului în interes public pentru ceea ce înseamnă U Cluj. Dacă va exista bună credință vă așteptăm la masă la discuții, dar după ce am luat decizia de a merge mai departe pentru că această pasivitate dăunează orașului. De ce din aprilie nu a existat un interes coerent pentru găsirea unei soluții? Punctul meu de vedere pe care îl susțin este să redăm această bază sportivă orașului, fără niciun fel de contract care s-a dovedit păgubos. Demersul nostru deschide calea pentru a reîntregi baza sportivă și pentru a o reda orașului”, a spus Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *