Sanatate

Pacientul internat la Spitalul Clujana, suspect de infecție cu COVID-19, rezultat NEGATIV în urma testării

Pacientul tranferat în urmă cu trei zile și internat la Spitalul Municipal Clujana, suspect de infectare cu COVID-19, ar fi primit rezultat negativ în urma testării. Bolnavul a fost transferat din Gherla, în cursul zilei de luni, la unitatea sanitară din Cluj-Napoca pentru dializă, însă acesta prezenta și simptome de infectare cu coronavirus, mai exact probleme respiratorii. Din start, s-au luat toate măsurile de protecție specifice pentru pacienții cu coronavirus. Medicii care au intrat în contact cu bolnavul nu au mai părăsit spitalul.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a confirmat în cadrul unei intervenții făcute în cursul zilei de joi că în urma testelor efectuate, rezultatul în cazul pacientului internat la Spitalul Clujana pentru dializă este unul negativ. 

CITEȘTE ȘIPacient suspect de infectare cu coronavirus la Spitalul Municipal Cluj-Napoca. A fost adus pentru dializa. Primarul Emil Boc: „S-au luat măsuri speciale de protecție” 

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (SCMCJ) a fost informat telefonic luni, 23 martie, ca urmeaza sa soseasca un pacient de la Spitalul din Gherla, unde fusese internat in ultimele trei zile cu probleme respiratorii si insuficienta renala care, in cursul zilei de luni, s-a agravat si a impus efectuarea unei dialize de urgenta.

Pacientul nu efectuase pana atunci dializa. S-a hotarat sa fie adus la SCMCJ, avand in vedere ca in spital se poate efectua dializa pe Terapie Intensiva.

Medicii de la SCMCJ au fost informati de situatie cu o ora si jumatate – doua inainte de sosirea pacientului, au fost luate toate masurile de protectie si siguranta valabile pentru un pacient suspect de Covid-19.

În urma testării, rezultatul a fost unul negativ, susțin reprezentanții autorităților locale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *