Din oras

Pacienții internați la Clujana vor fi mutați în alte spitale pentru a face loc bolnavilor COVID-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19. Prefectul Mircea Abrudean a declarat că toți pacienții internați urmează să fie preluați de către celelalte spitale din Cluj-Napoca. Capacitatea spitalului Clujana este de 17 paturi la terapie intensivă și aproape 100 de paturi pentru pacienții COVID care au forme medii sau grave.

”Am decis la propunerea specialiștilor și a DSP ca spitalul Municipal Clujana să intre în linia COVID ca și spital de faza a doua. Aici se va face și evaluarea medicală a pacienților pozitivi confirmați COVID, urmând ca în funcție de starea acestora și de decizia medicilor să fie internați sau plasați în carantină la domiciliu. Spitalul Clujana este o facilitate modernă care a beneficiat de investiții publice din partea Primăriei Cluj-Napoca. Blocul operator are foarte multe specialități acolo. Aceasta a fost propunerea specialiștilor în ideea în care avem foarte mulți pacienți COVID care au și alte afecțiuni care trebuie rezolvate chirugical și nu există în momentul de față această posibilitate decât foarte complicat, iar la Clujana avem mai multe astfel de posibilități. Pe lângă aceasta are 17 paturi de terapie intensivă de care avem nevoie în această perioadă și 100 de locuri pentru pacienții COVID care sunt în stare medie sau gravă. Urmează în scurt timp să își rezolve toate problemele administrative. Pacienții internați în spital vor fi preluați de către celelalte spitale din Cluj-Napoca în funcție de afecțiunile fiecăruia. Se vor reglementa circuitele epidemiologice și în scurt timp va intra în linia COVID așa cum sunt celelalte trei spitale. Vedem că evoluția este una alarmantă în continuare. Sperăm să ne oprim la un moment dat pentru că este foarte greu să faci față în continuare la numărul acesta de pacienți, oricâte spitale am deschide de aceea mizăm în continuare pe responsabilitate, pe respectarea măsurilor”, a declarat prefectul Abrudean.

Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *