Din oras

Pacienții beneficiază de investigații RMN și CT la Centrul IMOGEN din cadrul SCJU Cluj

Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca informează că începând din această lună, 𝗟𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗜𝗺𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆ 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝗽𝘂𝗻𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂 𝗶̂𝗻 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗜𝗠𝗢𝗚𝗘𝗡. În mod concret, pacienții vor avea un acces mai ușor la investigațiile efectuate cu cel mai performant aparat RMN aflat într-un spital public din această regiune a țării și la un aparat CT de ultimă generație, aflate în dotarea IMOGEN. Toate investigațiile specifice IMOGEN se vor desfășura fără a fi afectate în vreun fel și vor fi efectuate de către echipele de specialiști dedicate.

Ca și element de noutate, timpul de funcționare zilnică a unui aparat va fi dublat, până acum acestea funcționau între orele 08.00 și 14.00, iar în prezent timpul de funcționare este între orele 08.00 și 20.00. Investigațiile imagistice neurologice și endocrinologice, care necesită o precizie ridicată, vor fi efectuate în premieră pe aparatul RMN de înaltă performanță de 3 Tesla. Se vor reduce substanțial timpii de așteptare pentru efectuarea unei investigații RMN, în condițiile în care, în prezent, pentru a face față solicitărilor, specialiștii radiologi efectuează investigații în sistem ambulatoriu și în zilele de sâmbătă. Se estimează realizarea unei o medii zilnice de 15 RMN-uri și 25 de CT-uri, în noul punct de lucru.
Programarea pacienților pentru investigații în noul punct de lucru se face prin Recepția LRIM din Cladirea Radiologie (str. Clinicilor, nr.3-5). Informații la tel. 0264.592771, int.1190, mobil. 0757.028101 (între orele 08.00-15.00), e-mail lrim@scjucluj.ro.