Rautacisme

OSĂ se scoată la licitație în mai încă două tronsoane din centura metropolitană. Față de care altele în afară de unicul tronson de până acum?

Cum le mai dă Emil Boc informații triumfaliste despre viitorul care OSĂ se întâmple, pe la emisiunile sale de chitanțier și preluate pe nemestecate de mass media locală de chitanțier, îmi aduce aminte de un banc de pe vremea lui Nen-su Ceașcă, pe care am să-l modific, să nu fiu considerat șovin și xenofob, că nu-s.

Ion și Gheorghe se decid să treacă granița în Ungaria, sătui de bunăstarea care urma să OSĂ se reverse peste România lui Ceaușescu, undeva, cândva, de nu ar mai fi putut-o duce (vă sună cunoscut?). Au și noroc când ajung pe ”fâșie” fiind o noapte cu nori de furtună, întunecată, și cu bubuituri care le puteau trăda prezența față de grăniceri. Se încumetă primul să treacă Ion. Ghinion, când să ajungă în Ungaria, atinge un vreasc, ăla pocnește, grănicerul devine atent și strigă: ”Stai! Cine-i?!”. La care Ion: ”miaaauuuu, miaaauuuu!”. Grănicerul se liniștește și Ion trece granița. Se avântă Gheorghe, aceeași greșeală, aceeași somație: ”Stai! Cine-i!?” La care Gheorghe (mai sărăcuț înzestrat): ”Încă o pisică!”

Prin urmare ce zice Emil Boc despre cum în luna aceasta vor fi fiind scoase la licitație încă două tronsoane de centură metropolitană din cele cinci, amânarea operațiunii făcânu-se (normal, firește) ”la cererea firmelor interesate (nu a celor care nu-au reușit să facă la timp și coerent caetul de sarcini, ca și până acum), nu este un mieunat, ci încă două tronsoane. Tronsoanele doi și trei. Restul, de două tronsoane vor fi fiind scoase și acelea la licitație dar acuma s-a amânat (normal, firește) la cererea firmelor interesate.

Dar stați liniștiți ne liniștește Maestrul, ”Ofertele pentru primul tronson sunt acum în evaluare.”

Uraaa! Tonul la cântec: ”Magistraaalaaaa-albaaastrăăăă!”

PS: Până la această oră, Excelnța Sa, Însuși El, Maestrul, nu a fost deranjat cu nicio întrebare despre metrou, așa că, deși ar fi vrut să ne ”dea vestea cea bună”, nu a avut cum. Că El nu răspunde neîntrebat.