In vizor

Orice cioara-si lauda puii, varianta Casa de Cultura a Studentilor. Directorul Flavius Milasan, cap de afis la Primavara studenteasca

Un afis gigantic troneaza de cateva zile pe cladirea Casei de Cultura a Studentilor (CCS): se apropie festivalul Primavara Studenteasca. Daca numele directorului Flavius Milasan se vede de departe, cel al spectacolelor si artistilor participanti la eveniment nu poate fi descifrat nici de aproape. Este doar “o chestie de grafica”, sustine cel al carui nume a ajuns sa apara pe cladirea unei case de cultura, alaturi de Tudor Gheorghe.

Manifestarea va avea loc intre 20 si 28 aprilie si va marca 55 de ani de la infiintarea CCS. Chiar sub numele institutiei, in stanga, se afla la loc de cinste mentionat “Director CCS Flavius Milasan”. Evenimentele propriu-zise si artistii care le sustin au fost asezate in niste buline, reprezentand zilele de festival, insa nu se pot vedea bine nici din fata cladirii, nici pe afisul postat pe pagina de Facebook a casei de cultura. 

“E unul din evenimentele traditionale ale CCS, doar ca inainte se desfasura doar pe doua zile. Anul acesta am extins la 8 zile si fiecare din ele e un domeniu de activitate: teatru, folclor, dans…”, a precizat Milasan. 

Directorul a explicat ca se vor face afise pentru fiecare eveniment in parte. 

“Aici era vorba doar de o generalizare a evenimentului. Sunt afise facute pe fiecare zi in parte care vor fi distribuite prin universitati, complexe studentesti, respectiv tot ce inseamna organizatii studentesti. La fel va aparea si pe Facebook, in momentul in care sunt gata, inca nu sunt gata, din pacate. Am vrut sa scoatem afisul cat mai repede, ca sa promovam evenimentul, ca idee generala. Detaliile, mai incolo”, a justificat acesta. 

Intrebat despre criteriile de alegere a artistilor de pe afis, directorul a intrebat “la care artisti va referiti, e doar maestrul Dumitru Farcas la folclor, in rest sunt ansamblurile studentesti”. “Repet: sunt trupele CCS”, a spus el. 

Pe afis figureaza insa si nume de artisti care au trecut de varsta studentiei, cum ar fi folkistii Emeric Imre sau Magda Puskas. 

“Emerik Imre a cantat multa vreme la CCS. A avut o discutie cu dansul, noi avem un cenaclu literar, Vox Napocensis, recunoscut pe plan national, si impreuna cu domnul Emeric Imre am zis sa facem o seara de folk si poezie pentru studenti. Avem cel putin 30 de studenti, se poate verifica pe fisa de inscriere, care activeaza aici”, a spus el. 

Revenind la faptul ca figureaza pe afis, directorul a oferit apoi o alta varianta.

“Chestia cu numele e dintr-o greseala, chiar azi dimineata discutam cu colegii. In momentul cand am vazut macheta, chiar nu mi-am dat seama ca ar fi numele chiar atat de mare. I-am spus referentului cu care vorbeam ca uite, numele meu apare mare si chiar se va vorbi de asta, ca a vrut sa isi faca directorul publicitate. Nu, e o pura chestie de grafica, de apreciere, de dimensiuni, atata tot. Acum stiu ca o sa scrieti, asta e, dar a fost din pura intamplare. Nu tin la reclama, de multe ori le zic sa scoata numele, dar ei spun ca nu, ca directorul trebuie sa apara. Stiu ca orice cioara-si lauda puii, dar chiar nu stiu cum s-a intamplat”, a explicat el. 

Bugetul festivalului Primavara Studenteasca este de 30.000, bani primiti ca „subventie” de la Ministerul Tineretului si Sportului. 

“Nu e nimic de ascuns, fondurile sunt defalcate pe zile, pe tot ce inseamna materiale publicitare, promovarea evenimentului, sonorizare, in functie de specificul fiecarei zile. Avem chiar si un eveniment de moda, o trupa de pop-rock, o seara de rock, trei zile de jazz…”, a detaliat Flavius Milasan. 

Sunt asteptati la manifestari aproximativ 3.000-4.000 de studenti si tineri. 

“In anii trecuti asta a fost problema, zic eu: promovarea. Erau doar doua seri, de dans si folclor, cu maximum 300 de spectatori. Am zis ca de data asta sa mergem pe fiecare domeniu in parte, pentru ca, pana la urma, nu avem alte modalitate de a promva copii si studentii astia care vin la noi in institutie decat sa ii sprijinim cu spectacole organizate pe scena CCS. E cea mai mare de spectacole dintr-o casa de cultura a studentilor din tara si le oferim aceasta posibilitate”, a conchis directorul CCS.

La doar 28 de ani, Flavius Milasan este director CCS din toamna anului trecut, cand a fost singurul participant la concursul organizat in urma demisiei fostului director Adam Laszlo. In 2011, Milasan a fost ales si presedinte al organizatiei de tineret a PSD Cluj-Napoca, iar in prezent este presedinte executiv al PSD Cluj-Napoca. El este absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul UBB Cluj si fost director regional la o firma de organizari evenimente. Printre altele, el a lucrat si la un magazin Zara din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *