Editorial

Ori suntem #REZIST, ori nu mai suntem? 5 soluții pentru a salva România

Scris de 672

Nu am fost niciodată fan PSD, din contră. Probabil mi se trage din copilărie, când am fost împins de bunica în brațele lui Iliescu, în timpul unei parade militare la Turda. Sărutul rece al Împăratului Întunericului pe obrazul meu de copil a fost prea mult pentru a putea fi îndurat.

Drept răzbunare, am umblat la portretul sfânt al lui Iliescu din vitrina bunicii și i-am făcut cu pixul mustață și coarne. Lacrimile bunicii, de supărare, m-au făcut în acel moment să mă simt un adevărat revoluționar.

Am trecut prin toate fazele, de la puie msd la puie monta și, nu e glumă, chiar am plâns de fericire când Ponta a pierdut alegerile prezidențiale. La fel cum m-am distrat copios cu colegii de liceu când Geoană a fost președinte pentru câteva ore în lupta cu Băsescu. Astea, așa, pentru puțin context.

Revenind la prezent, am scăpat de guvernul Dăncilă. Ura! Doar că, așa cum și voi ați remarcat, poate fi o simplă victorie de moment. Trăim vremuri disperate, care solicită măsuri disperate. Așadar, cred că doar următoarele 5 soluții pot salva România.

1. Soluția la problema PSD-ului
PSD-ul nu mai e la guvernare, însă cine ne poate asigura că peste 2-5-10 ani nu vor conduce iarăși țara? Am auzit voci care cer scoaterea în ilegalitate a acestui partid. Totuși, ce rezolvăm cu scoaterea în ilegalitate? Nu mai e PSD, migrează toți la alte partide (existente sau care vor exista). Așadar, cred că singura soluție reală e organizarea unei ”Nopți a Cuțitelor Lungi”, oricât de dur ar suna. Trebuie să fim pragmatici. 

2. Soluția la problema pensionarilor din România
Chiar și cu PSD-ul eliminat definitiv, rămâne problema pensionarilor. Pensionarii sunt senili, mulți miros a transpirație și sunt spălați pe creier de Antena 3. De unde știm că peste 3-5 ani nu votează masiv cu un alt partid socialist, care va băga România în faliment? Și aici, soluția e pragmatică, chiar dacă e dură: senicidul. E o practică îndrăzneață din preistorie. Stabilim o vârstă, să zicem 70 de ani, vârstă care obligă orice cetățean să își depună cuponul de pensionar și să fie aruncat în Marea Neagră de un vapor. 

3. Soluția la problema închisorilor din România
Închisorile din România sunt o glumă. Aici nu discutăm despre cine ce a făcut, cât a fost condamnat. Cert e că închisorile sunt un fel de motel de 2 stele, dai o șpagă la gardian și mânănci pizza și KFC. Ca să nu mai spun că te uiți la televizor și primești vizite conjugale inclusiv de la asistente. Ce să mai, unii trăiesc mai bine în închisori decât o fac alți români în libertate. Singura soluție e semnarea unui protocol cu Rusia și trimiterea tuturor deținuților în Sol-Ilețk, undeva în Oblastul Orenburg, în infama închisoare ”Delfinul Negru”.

4. Soluția la problema justiției din România
Justiția din România nu mai există, nu mai e credibilă. Judecătorii sunt corupți, plictisiți, la fel sunt și procurorii și avocații. Singura soluție e desființarea sistemului așa cum îl știm și înființarea unui sistem performant de justiție, făcut de oameni pentru oameni. Un tribunal al poporului, care să taie și să spânzure ad-hoc, după modelul iranian. Niciodată o macara în centrul orașului nu ar fi mai utilă. 

5. Soluția la problema cetățeanului român
Am mai rămas aproximativ 15 milioane în țară. Trebuie să recunoaștem, mulți suntem cetățeni de mâna a 2-a. Ce pretenții să ai de la un om fără dinți? Sau de la unul sărac? De la un transpirat? De la un om care votează PSD? Singura soluție e eugenia, și nu mă refer la biscuiți. În timp, putem clădi o rasă ariană de români, care să respecte anumite reguli de bun simț ale geneticii: înalt, cu plete și barbă, zvelt ca un dac, inteligent, frumos, să fie vegan. Putem dezbate. 

Acest text este, evident, un pamflet. Un pamflet idiot și trist. Idiot, pentru că am cules din gunoiul istoriei niște idei fasciste, împuțite, idioate. Trist, pentru că le-am cules din sufletul vostru.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 9 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 23 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE