Din oras

Organizatorii concertelor Scorpions si Deep Purple de pe Cluj Arena cer 1,5 milioane de la Primarie

Cea mai mare suma solicitata in cadrul celei de-a doua etape de finantari nerambursabile din bugetul local este de 1,5 milioane de lei si a fost ceruta de Asociatia Comvel. Totalul sumei puse la bataie este de putin peste un milion de lei.

Din cele 178 de proiecte care solicita finantare din partea Primariei iese in evidenta cel al Asociatiei Comvel, care vrea 1,5 milioane de lei pentru “Muzica faina in Transilvania”. Asociatia a fost infiintata abia in 9 ianuarie 2015, scopul declarat fiind “promovarea, sustinerea si dezvoltarea culturii si artei, pe plan intern si international”. Presedintele asociatiei este Gabriel Velicu Silvesan, cel care este asociat cu Andrei Dinca in societatea Comvel Events. Numele societatii a aparut in spatiul public o data cu organizarea concertelor Scorpions si Smokie la inaugurarea Cluj Arena, apoi la organizare concertului Deep Purple si UB40.

Sume considerabile s-au mai cerut de Fundatia Culturala Simona Noja – 121.000 de lei – pentru prezenta companiei “Balet Transilvania” in cadrul manifestarilor organizate in cadrul actiunii “Cluj Capitala Culturala a Tineretului 2015”; Fundatia Transylvania College – 100.640 de lei – pentru Vrajitorul calculatorului; Asociatia Magic People – 123.000 de lei – pentru Festivalul copiilor.

De asemenea, Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj a cerut 137.700 de lei pentru Cluj-Napoca – Capitala Culturala Europeana, Asociatia Amicii Operei Maghiare din Cluj a solicitat 141.500 de lei pentru programele Operei Maghiare din Cluj din anul 2015.  Fundatia Diesel a depus o solicitare de aproape 150.000 de lei pentru proiectul Teatru de Club.

Asociatia Conexio cere 200.000 de lei pentru cea de-a V-a editie a Intalnirilor Internationale de la Cluj, 170.000 de lei cere Asociatia Culturala Pro Transilvania pentru proiectul Opera 4 Youth si 160.000 de lei aceeasi asociatie pentru “Opera pentru Cetate” – spectacol “Carmen”.

Clubul sportiv Box Club Arena cere 172.860 de lei pentru gala de box – centura WBC mediteranean.

Asociatia Cultural Urbana solicita 329.000 de lei pentru Caravana Capitalei de Tineret, iar pentru Somes Delivery asociatia miniMass vrea 197.080 de lei. Asociatia Iven Team vrea 174.690 de lei pentru proiectul Dreamhack Masters, iar asociatia culturala “Notes and Ties” solicita 255.000 de lei pentru Young Music a la Cluj. Pentru Festivalul Multicultural in Arkhai Sculpture Park cu workshop-uri pentru copii si tineret se solicita 324.000 de lei. Asociatia PLAI vrea  242.000 de lei pentru Cluj Design Week.

Drumurile duc spre Share

Asociatia Student Plus, controlata de Bogdan Buta cere 134.000 de lei pentru proiectul InterAdictive, iar Consortiul Studentilor din Romania, unde cenzor este tot Buta cere 225.000 de lei pentru The City Never Sleeps si 176.000 de lei pentru Festivalul International de Stand Up Comedy.

De altfel, daca in prima etapa de accesare de finantari nerambursabile din bugetul local doar s-a sugerat participantilor sa se alature Federatiei Share cu proiectul lor pentru o mai buna sansa de reusita, in cea de-a doua etapa, in care se pun la bataie peste un milion de lei se conditioneaza fara ocolisuri eligibilitatea de programele Capitalei Europene a Tineretului.

Proiecte culturale vor fi depuse la unul din urmatoarele domenii/linii de program: 5.1.Proiecte culturale, artistice, educationale, realizate de catre fundatii sau asociatii intemeiate in baza OG26/2000, in parteneriat cu institutii publice de cultura si/sau de invatamant, avand sediul in municipiul Cluj Napoca; 5.2. Proiecte derulate in cadrul Programului CLUJ NEVER SLEEPS – 19-21 iunie, 2015; 5.3. Proiecte de tineret – culturale, artistice, educationale – de interes regional sau local; 5.4. Proiecte cu caracter social”, se arata in anunt.

Comisia care analizeaza cererile de finantare se va intruni maine. Tot maine are loc si sedinta ordinara de Consiliu Local, fiind foarte posibil ca o Hotarare care vizeaza aceste finantari sa fie introdusa pe ordinea de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *