Din oras

Organizatorii concertelor Scorpions si Deep Purple de pe Cluj Arena cer 1,5 milioane de la Primarie

Scris de 533

Cea mai mare suma solicitata in cadrul celei de-a doua etape de finantari nerambursabile din bugetul local este de 1,5 milioane de lei si a fost ceruta de Asociatia Comvel. Totalul sumei puse la bataie este de putin peste un milion de lei.

Din cele 178 de proiecte care solicita finantare din partea Primariei iese in evidenta cel al Asociatiei Comvel, care vrea 1,5 milioane de lei pentru “Muzica faina in Transilvania”. Asociatia a fost infiintata abia in 9 ianuarie 2015, scopul declarat fiind “promovarea, sustinerea si dezvoltarea culturii si artei, pe plan intern si international”. Presedintele asociatiei este Gabriel Velicu Silvesan, cel care este asociat cu Andrei Dinca in societatea Comvel Events. Numele societatii a aparut in spatiul public o data cu organizarea concertelor Scorpions si Smokie la inaugurarea Cluj Arena, apoi la organizare concertului Deep Purple si UB40.

Sume considerabile s-au mai cerut de Fundatia Culturala Simona Noja – 121.000 de lei – pentru prezenta companiei “Balet Transilvania” in cadrul manifestarilor organizate in cadrul actiunii “Cluj Capitala Culturala a Tineretului 2015”; Fundatia Transylvania College – 100.640 de lei – pentru Vrajitorul calculatorului; Asociatia Magic People – 123.000 de lei – pentru Festivalul copiilor.

De asemenea, Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj a cerut 137.700 de lei pentru Cluj-Napoca – Capitala Culturala Europeana, Asociatia Amicii Operei Maghiare din Cluj a solicitat 141.500 de lei pentru programele Operei Maghiare din Cluj din anul 2015.  Fundatia Diesel a depus o solicitare de aproape 150.000 de lei pentru proiectul Teatru de Club.

Asociatia Conexio cere 200.000 de lei pentru cea de-a V-a editie a Intalnirilor Internationale de la Cluj, 170.000 de lei cere Asociatia Culturala Pro Transilvania pentru proiectul Opera 4 Youth si 160.000 de lei aceeasi asociatie pentru “Opera pentru Cetate” – spectacol “Carmen”.

Clubul sportiv Box Club Arena cere 172.860 de lei pentru gala de box – centura WBC mediteranean.

Asociatia Cultural Urbana solicita 329.000 de lei pentru Caravana Capitalei de Tineret, iar pentru Somes Delivery asociatia miniMass vrea 197.080 de lei. Asociatia Iven Team vrea 174.690 de lei pentru proiectul Dreamhack Masters, iar asociatia culturala “Notes and Ties” solicita 255.000 de lei pentru Young Music a la Cluj. Pentru Festivalul Multicultural in Arkhai Sculpture Park cu workshop-uri pentru copii si tineret se solicita 324.000 de lei. Asociatia PLAI vrea  242.000 de lei pentru Cluj Design Week.

Drumurile duc spre Share

Asociatia Student Plus, controlata de Bogdan Buta cere 134.000 de lei pentru proiectul InterAdictive, iar Consortiul Studentilor din Romania, unde cenzor este tot Buta cere 225.000 de lei pentru The City Never Sleeps si 176.000 de lei pentru Festivalul International de Stand Up Comedy.

De altfel, daca in prima etapa de accesare de finantari nerambursabile din bugetul local doar s-a sugerat participantilor sa se alature Federatiei Share cu proiectul lor pentru o mai buna sansa de reusita, in cea de-a doua etapa, in care se pun la bataie peste un milion de lei se conditioneaza fara ocolisuri eligibilitatea de programele Capitalei Europene a Tineretului.

Proiecte culturale vor fi depuse la unul din urmatoarele domenii/linii de program: 5.1.Proiecte culturale, artistice, educationale, realizate de catre fundatii sau asociatii intemeiate in baza OG26/2000, in parteneriat cu institutii publice de cultura si/sau de invatamant, avand sediul in municipiul Cluj Napoca; 5.2. Proiecte derulate in cadrul Programului CLUJ NEVER SLEEPS – 19-21 iunie, 2015; 5.3. Proiecte de tineret – culturale, artistice, educationale – de interes regional sau local; 5.4. Proiecte cu caracter social”, se arata in anunt.

Comisia care analizeaza cererile de finantare se va intruni maine. Tot maine are loc si sedinta ordinara de Consiliu Local, fiind foarte posibil ca o Hotarare care vizeaza aceste finantari sa fie introdusa pe ordinea de zi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 15 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 21 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 22 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 22 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 2 days In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 2 days Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 2 days In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE