Politica

Ordonanța Traseismului Politic aprobată de Noua Uniune Stalinist Leninistă

Guvernul adoptă vineri, în şedinţa convocată pentru ora 17.00, Ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor europarlamentare cu localele, care include posibilitatea ca primarii în funcţie să poată candida din partea altei formaţiuni, fără să îşi piardă mandatul. Subiectul a fost discutat în şedinţa coaliţiei de vineri, PNL şi PSD ajungând la un acord în acest sens.

Executivul a anunţat că şedinţa de Guvern va avea loc de la ora 17.00. Pe agendă se află Ordonanţa de urgenţă privind comasare alegerilor europarlamentare cu locale, pe 9 iunie, după ce în urmă cu o zi proiectul nu a fost adoptat de Executiv, pentru că nu avea toate avizele.

În coaliţie, s-a decis reformularea articolelor din Ordonanţă, astfel încât primarii în funcţie care doresc să candideze la alegerile locale pentru alt partid să o poată face fără să îşi piardă mandatul, potrivit unor surse politice.

În plus, la momentul validării noului mandat, primarul îşi va prelua mandatul sub conditia confirmării apartenenţei la partidul pe listele căruia a candidat, se mai arată în noua formă a Ordonanţei.

Felicitări Emil Boc! Ne aducem cu drag aminte de vara anului 2012 când am ieșit în stradă pentru un politruc comunistoid ca tine!