Rautacisme

Caracter zero: proful facultatii de Drept de la UBB, umflatul (de presa) avocat Radu Chirita a coborat la nivelul unui tractorist


Nota: De suparare, l-am facut decan pe Chirita. Nu e. Mai bine ca nu e. In cele din urma, avocatul Chirita a recunoscut:

Chiar vorbeam ieri in emisiunea saptamanala la care sunt invitat de Cozmin Gusa despre oamenii care sunt cool si memorabili la inceputul carierei lor si apoi se “bashesc” transformandu-se singuri in institutii, autosanctificandu-se.

Vorbeam ieri despre Vasile Dancu, cel care in anii 2000, imbracat in tricou negru si o geaca de blugi fara maneci, o geanta boema de piele in spate, era idolul studentilor si jurnalistilor, plimbandu-se relaxat din librarii in berarii, ca o vedeta adevarata a inimilor. Azi, Dancu se imbraca ca un papitoi, s-a transformat singur intr-o statuie, a imbatranit urat.

Asa si cu avocatul Radu Chirita, conful simpatic de ieri, azi, decanul Facultatii de Drept de la UBB Cluj.

Avocat tanar si sarac, era omul pe care jurnalistii il sunau in diverse spete, pe care jurnalistii il promovau gratis cu ideile sale de pe blog.

Chirita PAREA ca e altfel decat prototipul avocatului facturist, ahtiat dupa bancnote si tot mai superficial pe masura ce are tot mai multe.

Parea.

Chirita mi-a dovedit cel putin mie ca e o “p…da”, asa cum ii catalogheaza coruptii pe care Chirita ii apara cand vor sa catalogheze un barbat fara caracter. Un tarf.

In ultimii ani, Radu Chirita, veselul rubicond doxa de carte si fin manuitor al biciului ironiei in spetele delicate ale Justitiei romanesti a devenit un trist obez al bancnotelor.

Initial, am vrut sa nu vad aceste transformari. Am vazut cum a acceptat de la CSM rahatul ala de 5000 de euro ca sa reprezinte speta Sectiei Speciale nu stiu unde. Am auzit de clienti nemultumiti care i-au platit zeci de mii de euro si carora le-a dat flit, trimitand argati la reprezentare.

In fine, a fost faza ca a acceptat, chiar si indirect, ca un avocat al casei sale sa se bage la bancnotele pradatorului sexual Bogdan Buta.

Chestia aia m-a scarbit, caci stiu sigur ca si-a dat girul, fiindca poftea la banii lui Buta, dar, ca un las ce este, a evitat sa isi asume direct faza.

Ce ii trebuia lui cascavalul lui Buta, el, Chirita, ditamai prof la Dreptul UBB-ului, avocat bogotan cu tone de bani in cont? Chiar cred ca sunt momente de-a lungul profesiilor vocationale in care poti alege sa nu te prostituezi sau manjesti cu bancnote, alegand calea demnitatii!

Nu e cazul la Chirita. Raducu a luat-o pe uleiul cash-ului, e gata, nu mai poate da inapoi.

Acum trei saptamani, l-am “ars” in doua articole folosind diverse ironii, dar NU l-am nominalizat, cumva tot din respectul si admiratia pe care i-o purtasem in trecut.

Pare-se ca insulina orgoliului i-a jucat feste lui Chirita si s-a dedat la cel mai de cacat gest dand like de pe contul sau personal de Facebook la comentariul plin de ura al unui cretin. Ba, inteleg ca ala, un prostoi, ma injura, o fac multi carora nu le convine ce scriu sau ce gandesc, dar aia is termite de Facebook, dar TU, ditamai  proful univ, avocat de top, om cu pozitie in societate, ce motiv ai sa legitimezi un mesaj ca cel de mai jos dand like?

Foarte jos, ba, Radu, foarte jos!

Iti spun sincer, ba, profule, ba, avocat de top, nu credeam vreodata ca il poate depasi cineva pe Iordachescu la leprosenie profesionala, el fiind emblema ahtierii dupa bani a Baroului Cluj.

Tu insa l-ai depasit nu numai la capitolul lacomiei, ci si la numarul de gauri din caracter.

Fugiti de Chirita cat puteti! Asa cum se comporta mai jos, asa se comporta si cu clientii: fara caracter.

Exista in acest oras sulfuros si avocati cu caracter intact, care nu mananca la micul dejun, pranz si cina doar bancnote! Cautati-i!