Din oras

Orașul iluminat doar de cele 5 stele: de la ora 17, clujenii circulă în beznă pe multe străzi din municipiul ”smart”

După ce s-a trecut la ora de iarnă și ceasurile au fost date cu o oră înapoi, în multe zone din oraș, unde iluminatul public nu funcționează, clujenii au ajuns să circule în beznă de la ora 17, pe străzi cu trotuare sparte, întrerupte, blocate de mașini, de trotinete, de gunoaie, de stâlpii susținători de cabluri neîngropate.

„”Smart City Cluj” 2021. Ora 18, e aproape beznă, dar iluminatul public nu funcționează. Probabil angajatul smart responsabil cu pornirea nu e automatizat.

Poate în locul băncilor alea cu USB ar fi fost util un senzor de lumină legat la sistemul de iluminat public…

#adminstratieincompetenta #notsosmartcity”, a postat Zsolt Bodola, în 1 noiembrie, pe grupul de Facebook Clujul Civic.

„Centrul Clujului.

Beznă.

De 5 săptămâni.

Am sunat la Electrica. La Primărie. Dar nimic.

Nu vine nimeni să repare.

Bine că e bancă pe stradă și lumina o dau ei”, a semnalat Iolanda Thies Szasz, în 2 noiembrie, în același grup civic.

Ziar de Cluj a fotografiat ieri, după ora 17, străzile Onisifor Ghibu și Scorțarilor, în beznă totală. Doar farurile autoturismelor luminau aceste străzi din Mărăști:

Sesizat astăzi în cadrul unei emisiuni radiofonice, în privința iluminatului public întunecat din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a declarat:

„Noi avem un parteneriat bun cu Electrica și funcționează, nu vreau să fiu prăpăstios și să spun că nu funcționează, funcționează!

El nu este în integralitate decât acolo, pe străzile pe care noi le-am modernizat, pe cele pe fonduri europene. În rest, el ține de Electrica și noi colaborăm cu ei, îi informăm imediat ce apar defecțiuni, pentru a putea să le reparăm.

Imediat ce suntem sesizați, fie pe 984, fie la Poliția Locală, 955, noi intervenim și reparăm, ține de calitatea serviciilor publice.”

Așadar, declarativ, Clujul e tot numai o lumină! Practic însă oamenii bâjbâie pe multe străzi, în beznă. „Ține de calitatea serviciilor publice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *