Din oras

Oleleu si Uioreanu se bat in acte caritabile si declaratii de presa

In ultima perioada sefii forului judetean si-au facut un scop din a se contrazice si a se depasi unul pe altul. Competitia nereceunoscuta de nici unul dintre ei este vizibila din comunicatele de presa si actiunile trase la indigo. SC Paza si Protectie Cluj SRL, controversata firma aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a devenit ultimul motiv de disputa intre Horea Uioreanu si Ioan Oleleu. Pe de o parte, presedintele CJ sustine ca societatea poate fi vanduta, pe de cealalta, Oleleu sustine continuarea activitatii firmei care pierde 35.000 de lei pe luna.  Competitia dintre cei doi a mai fost evidentiata la inaugurarea pistei aeroportului si, cel mai recent, cu anuntarea presei separat despre o actiune umanitara la care au participat impreuna. 

Saptamana trecuta, Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean (CJ), declara pentru Ziar de Cluj ca SC Paza si Protectie Cluj SRL, firma cu cu pierderi imense, manageriata de CJ, ar putea fi privatizata.

“E o solutie. Daca am avea o oferta din piata, am deschide procedurile. Momentan nu am primit nicio oferta”, a declarat acesta.

In replica, PSD Cluj a trimis astazi un comunicat in care combate spusele lui Uioreanu.

“PSD Cluj nu a discutat sau luat in calcul vanzarea Societatii de Paza si Protectie, aflata in subordinea  Consiliului Judetean Cluj, ci, dimpotriva, incearca sa identifice masurile necesare pentru ca societatea sa-si continue activitatea pentru care ea a fost constituita. Pentru PSD sunt importanti salariatii acestei societati, cat si serviciile aduse comunitatii clujene”, sustin pesedistii clujeni.

Ioan Oleleu, vice-presedintele CJ Cluj, il contrazice cu tarie pe Uioreanu:

“Un singur lucru va pot spune: in cadrul organizatiei PSD nu s-a discutat niciodata despre varianta de a vinde societatea”, sustine Oleleu.

In plus, vicele CJ spune ca societatea nici nu va fi vanduta prea curand:

“Domnul presedinte (Horea Uioreanu n.red.) poate sa aiba parerea lui. Chiar si in cadrul aceleiasi organizatii pot sa fie pareri impartite; pana la urma conteaza finalul”, a declarat Ioan Oleleu pentru Ziar de Cluj.

Pe de alta parte, Horea Uioreanu sustine ca nici in cadrul PNL Cluj nu s-a discutat varianta vanzarii.

“Eu am spus doar ca exista posibilitati, ca sunt variante diferite de rezolvare a problemelor de acolo. Dar nu, nu s-a purtat nicio discutie in vederea vanzarii SC Paza si Protectie Cluj SRL. Despre asta o sa vorbim in CJ in zilele urmatoare, sa gasim o solutie acolo”, spune acum presedintele CJ.

Uioreanu si Oleleu. Oleleu si Uioreanu.

Cei doi se bat si in comunicate de presa. In weekend, atat Uioreanu, cat si Oleleu au participat la o actiune caritabila, in scopul ajutorarii unui numar de varstnici si copii. Dupa eveniment, fiecare  dintre ei a prezentat reusita din punctul lui de vedere:

„Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, impreuna cu vicepresedintele Ioan Oleleu si deputatul Elena Uioreanu, ajutati de o serie de voluntari, au participat duminica seara la actiunea de pregatire a pachetelor donate de clujeni in cadrul actiunii umanitare de Craciun derulata de Asociatia CERT Transilvania”, anunta Horea Uioreanu de dimineata.

In scurt timp, a venit si replica lui Oleleu:

„Vicepresedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a participat duminica seara la actiunea de pregatire a pachetelor donate de clujeni in cadrul actiunii umanitare de Craciun derulata de Asociatia CERT Transilvania, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, de deputatul Elena Uioreanu si de o echipa de voluntari”, a punctat vicepresedintele CJ.

Inaugurarea pistei. Lupta in pliante

Rafuielile publice intre presedintele CJ si vicepresedintele aceleiasi institutii nu sunt o noutate. In urma cu doua luni, Horea Uioreanu a tiparit si a trimis, in numele Consiliului Judetean Cluj, 50.000 de invitatii pentru spectacolul de inaugurare a noii piste a Aeroportului International Cluj-Napoca.  In aceste pliante, Uioreanu ii invita pe clujeni sa participle la ceremonia de inaugurare a pistei de decolare/aterizare si de atribuire a numelui “Avram Iancu” Aeroporului International Cluj.

Suparat, Ioan Oleleu, vicele CJ Cluj si seful de proiect pentru aceasta investitie, a tiparit si el 15.000 de invitatii, din banii lui. Ioan Oleleu s-a aratat vadit deranjat de faptul ca numele lui nu a fost trecut pe invitatia lui Uioreanu, cu atat mai mult cu cat chiar el a fost seful de proiect pentru investitie.

“Va spun sincer ca banii pentru aceste 15.000 de invitatii sunt din buzunarul personal. Am tinut sa trimitem si noi invitatii pentru inaugurare, pentru ca este un proiect la care am tinut”, a declarat Oleleu pentru Ziar de Cluj.

Cu toate acestea, Horea Uioreanu spune ca nu exista niciun fel de neintelegere intre el si adjunctul sau, Oleleu.

„Nu e nicio tensiune intre noi. Daca era vreo problema, afirmam asta public. De obicei, cand am ceva de spus, nu ma ascund”, spune presedintele CJ.

sursa foto: presalocala.com, monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *