Din oras

Oleleu: Nu am nicio implicare in dosarul sifonarii informatiilor DNA

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Ioan Oleleu, neaga orice legatura cu dosarul sifonarii informatiilor de la Directia Nationala Anticoruptie. In ciuda informatiilor publicate ieri de Gazeta de Cluj, potrivit carora ofiterul DNA Valentin Tatar furniza informatii senatorului Alexandru Cordos, consilierului judetean Remus Lapusan si vicelui CJ Ioan Oleleu si ca acestia ar fi cercetati penal, Oleleu spune ca nu are nicio implicare in acest dosar.

“Nu am vazut informatiile publicate, dar am mai spus-o ca nu am nicio implicare acolo”, a declarat Oleleu pentru Ziar de Cluj.

Senatorul Cordos si liderul PSD Remus Lapusan nu au putut fi contactati pana la aceasta ora.

Fostul ofiter DNA Valentin Tatar a recunoscut de doua ori ca a oferit informatii nedestinate publicitatii, dar si ca a avut o alta tentativa de a oferi acest gen de informatii. Persoanele implicate in dosarele in care acesta este cercetat inca sunt urmarite penal in cele trei dosare. Conform unor surse din apropierea anchetei, doua dintre faptele lui Valentin Tatar corespund art 12 lit b din legea 78/2000, iar cea de tentativa este legata de art 32 din Codul Penal. Pentru primele doua fapte a primit o pedeapsa de 1 an, iar pentru ultima fapta a primit sase luni, iar intelegerea finala a fost de un an si sase luni pe un termen de incercare de doi ani.

UPDATE:

Consilierul judetean Remus Lapusan a revenit cu precizarea ca nici el nu are vreo implicare in acest caz.

„Sunt niste minciuni, de la niste mincinosi. Nu am nicio legatura cu dosarul”, a spus acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *