Politica

Olah Emese este noul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. A fost votată în unanimitate

Olah Emese a fost votată cu 25 de voturi pentru funcția de viceprimar. Ea o înlocuiește pe Anna Horvath, care a demisionat din postul de viceprimar, după ce a început să fie cercetată, sub control judiciar, de DNA Cluj, pentru trafic de influență.

În ședința de Consiliu Local de marți, UDMR a propus-o pe Olah Emese pentru funcția de viceprimar, rămasă descoperită după ce Anna Horvath a demisionat, în 21 martie. PSD și ALDE nu au venit cu nicio propunere și i-au lăsat cale liberă lui Olah Emese.
Propunerea UDMR a fost votată cu 25 de voturi, unanimitate de voturi. Olah Emese a declarat că se așteaptă să urmeze o perioadă foarte interesantă în viața sa.

„Vă mulțumesc pentru susținere. Urmează o perioadă foarte interesantă în viața mea și sper că voi avea puterea să facă față solicitărilor adminstrației locale și promit cu toată promptitudinea și atenția mea în ceea ce privește desfășurarea activității și sper că vom avea o colaborare foarte fructuoasă”, a spus Olah Emese, după depunerea jurământului.

Primarul Emil Boc i-a urat bun venit și speră într-o bună colaborare cu noul viceprimar.

„Doresc să îi urez bun venit în echipa executivă a Primăriei domnișoarei Olah Emese și sunt convins că profitând de experiența sa de specialitate vom reuși să rezolvăm o bună parte din problemele cu care ne confruntăm, așa cum împreună cu doamna Horvath am făcut atâtea lucruri noi. Vă urez succes și vă garantez toată deschiderea și colaborarea noastră”, a declarat Boc.

La ședința de Consiliu Local din 21 martie, UDMR nu a venit cu nicio propunere pentru funcția de viceprimar. Anna Horvath, fostul viceprimar, declara atunci că partidul are nevoie de puțin timp ca să găsească persoana potrivită.

Olah Emese are 34 de ani, este din Carei și a venit în Cluj-Napoca la Facultate. Este avocat din anul 2009, de când și-a deschis propriul cabinet de avocatură. Între anii 2007 și 2009 a fost avocat stagiar la cabinetul de avocatură al lui 2007 – 2009. În perioada 2006-2007 a fost consilier juridic la Parlamentul României. A absolvit două facultăți: Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj-Napoca. Noul viceprimar are și două mastere: în drept comunitar european, absolvit la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și în relații economice internaționale la Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor.

Olah Emese a intrat în Consiliul Local în 2012, acum, înainte să fie votată viceprimar fiind la al doilea mandat de consilier local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *