Politica

Olah Emese este noul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. A fost votată în unanimitate

Scris de 1,334

Olah Emese a fost votată cu 25 de voturi pentru funcția de viceprimar. Ea o înlocuiește pe Anna Horvath, care a demisionat din postul de viceprimar, după ce a început să fie cercetată, sub control judiciar, de DNA Cluj, pentru trafic de influență.

În ședința de Consiliu Local de marți, UDMR a propus-o pe Olah Emese pentru funcția de viceprimar, rămasă descoperită după ce Anna Horvath a demisionat, în 21 martie. PSD și ALDE nu au venit cu nicio propunere și i-au lăsat cale liberă lui Olah Emese.
Propunerea UDMR a fost votată cu 25 de voturi, unanimitate de voturi. Olah Emese a declarat că se așteaptă să urmeze o perioadă foarte interesantă în viața sa.

„Vă mulțumesc pentru susținere. Urmează o perioadă foarte interesantă în viața mea și sper că voi avea puterea să facă față solicitărilor adminstrației locale și promit cu toată promptitudinea și atenția mea în ceea ce privește desfășurarea activității și sper că vom avea o colaborare foarte fructuoasă”, a spus Olah Emese, după depunerea jurământului.

Primarul Emil Boc i-a urat bun venit și speră într-o bună colaborare cu noul viceprimar.

„Doresc să îi urez bun venit în echipa executivă a Primăriei domnișoarei Olah Emese și sunt convins că profitând de experiența sa de specialitate vom reuși să rezolvăm o bună parte din problemele cu care ne confruntăm, așa cum împreună cu doamna Horvath am făcut atâtea lucruri noi. Vă urez succes și vă garantez toată deschiderea și colaborarea noastră”, a declarat Boc.

La ședința de Consiliu Local din 21 martie, UDMR nu a venit cu nicio propunere pentru funcția de viceprimar. Anna Horvath, fostul viceprimar, declara atunci că partidul are nevoie de puțin timp ca să găsească persoana potrivită.

Olah Emese are 34 de ani, este din Carei și a venit în Cluj-Napoca la Facultate. Este avocat din anul 2009, de când și-a deschis propriul cabinet de avocatură. Între anii 2007 și 2009 a fost avocat stagiar la cabinetul de avocatură al lui 2007 – 2009. În perioada 2006-2007 a fost consilier juridic la Parlamentul României. A absolvit două facultăți: Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj-Napoca. Noul viceprimar are și două mastere: în drept comunitar european, absolvit la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și în relații economice internaționale la Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor.

Olah Emese a intrat în Consiliul Local în 2012, acum, înainte să fie votată viceprimar fiind la al doilea mandat de consilier local.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 6 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 6 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 12 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 12 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 12 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE