Din oras

Oficial: Nu mancarea de la Liceul Balcescu a cauzat imbolnavirea elevilor

Concluziile verificarilor efectuate de Directia de Sanatate Publica la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu dupa ce peste 20 de copii s-au imbolnavit arata ca mancarea servita elevilor a fost fara probleme. Numai ca, spun parintii, analizele au fost facute abia a doua zi, nu din mancarea care se presupunea a fi stricata.

“Au ramas la punctul de vedere initial ca mancarea este in regula. Au verificat-o si nu au fost probleme”, a declarat pentru Ziar de Cluj Valentin Cuibus, seful Inspectoratului Scolar.

Si directoarea liceului spune ca acesta este rezultatul primit verbal de catre cei de la DSP.

“Au fost de mai multe ori in control, iar in urma verificarilor ne-au anuntat ca nu de la mancare s-au imbolnavit copiii. In fiecare an avem probleme cu virozele”, a spus Marinela Zamfir, directorul Liceului.

Aceasta a precizat ca elevii mananca in continuare mancare furnizata de cateringul Rolchim, in urma contractului incheiat cu Asociatia de Parinti. Aceasta a sustinut de la inceput ca nu mancarea de la catering se face vinovata de imbolnavirea copiilor.

La finalul lunii noiembrie mai multi elevi care serveau masa la scoala, furnizata de o firma de catering, s-au simtit rau, existand suspiciunea ca mancarea sa fi fost cauza imbolnavirilor. Reprezentantii DSP Cluj nu au putut fi contactati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *