De cartier

„Ochii pe ei, ceasul ticăie.” Lucrările la podul Porțelanului au termen de realizare 7 luni, începând de ieri. Astăzi nicio mișcare pe șantierul inexistent!

Scris de 618

Cu toate că primarul Emil Boc a declarat, înainte de Paște, că a dat, din 26 aprilie, ordinul de (re)începere a lucrărilor la podul Porțelanului, astăzi, 27 aprilie, pe șantierul inexistent nu era nicio mișcare muncitorească.

Potrivit primarului, „durează probabil vreo 2-3 săptămâni” ca firmele care au câștigat licitația de execuție „să-și aducă materialele, să-și aducă ceea ce e necesar să intervină”, adică să își realizeze organizarea de șantier. De abia apoi „se vor vedea și lucrări concrete în teren”.

Înțelegem acest aspect, numai că în această dimineață pe teren nu era nici urmă de muncitor, de utilaje, de început de organizare de șantier. Prin bălăriile din locația viitorului pod, singura mișcare vizibilă era cea a pisicilor care se lingeau agale la soare.

„(Legat de podul Porțelanului – n.r.) v-am spus că, atunci când am vești noi, vin și vi le dau! Acuma pot să vă spun dumneavoastră și clujenilor că, exact cum am spus, am semnat contractul ieri (20 aprilie – n.r.), marți am dat ordinul de începere cu 26 aprilie, termenul de realizare este 7 luni. Asta este ceea ce avem astăzi legal, în vigoare, operațional.

Probabil că de pe la partea a doua a lunii mai o să vedeți și lucruri concrete, pentru că acuma din 26 aprilie e ordinul de începere semnat, durează probabil vreo 2-3 săptămâni să-și aducă materialele, să-și aducă ceea ce e necesar să intervină și undeva de la sfârșitul lunii mai se vor vedea și lucrări concrete în teren.

Durata de execuție e 7 luni de zile. Ochii pe ei, ceasul ticăie și să termine lucrarea acum pentru că a plecat în linie dreaptă!”, a declarat primarul Emil Boc, înainte de sărbători, la o emisiune prietenoasă de radio.

Ceasul stricat al podului Porțelanului ticăie, dar nu de ieri, ci din aprilie 2019, când au început prima dată lucrările, blocate după 8 luni într-o eroare „(ne)sărată”. Din acest motiv, suntem la rândul nostru cu ochii pe acest proiect de pod, unul important, fiindcă leagă cartierele Iris, Bulgaria și Mărăști.

Dat fiind faptul că firmele care au câștigat acum licitația pentru construirea podului Porțelanului sunt aceleași care lucrează și la podul Răsăritului (unde șantierul merge strună!), sunt șanse mari ca măcar în prag de 2023 să avem podul Porțelanului, așteptat de ani de zile. În a doua zi însă de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, nu pare a fi început nimic la fața locului:

Aici vom avea, la un moment dat, un nou pod rutier:

Deocamdată însă se pare că mai avem de așteptat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 mins De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 54 mins De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 56 mins De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 2 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 2 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 2 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 4 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
 • Acum 4 hours Editorial
  Eşti hoţ, mincinos şi nu-ţi place munca? Te faci politician
 • Acum 5 hours Din oras
  Înc-o strategie: Autoritățile își propun să «planteze» zece mii de corpuri de iluminat public până în 2030. Valoarea investiției este estimată la aproape 7 milioane €
 • Acum 6 hours Din oras
  Nici n-a apucat bine managerul Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj să refuze fonduri private nerambursabile, că “totul e perfect” şi aflăm că un părinte şi-a spălat copilul internat acolo cu furtunul
 • Acum 6 hours Rautacisme
  MI-S PENIBILII JUDEŢULUI: S-a inaugurat „ţava” de apă la Dej în prezenţa unui sobor de politicieni locali
 • Acum 19 hours Sanatate
  Sindicaliștii de pe ambulanțe nu-l vor pe Arafat să le fie ”ayatolah”. Ei cer ca Ministerul Sănătății să coordoneze activitatea, nu Ministerul de Interne
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE