Din oras

”OCAZIE UNICĂ! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca!”

O agenție imobiliară din Cluj-Napoca are în portofoliu domeniul familiei Arsenie Boca. Domeniul în suprafață de 85.000 mp, situat pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, se vinde cu 3 milioane de euro, scrie cluj24,ro.

boca 8

boca 7

”OCAZIE UNICĂ! Se vinde locul natal al Sfantului Parinte Arsenie Boca!”

Se vinde DOMENIUL FAMILIEI ARSENIE BOCA și LOCUL NATAL AL SFÂNTULUI PĂRINTE ARSENIE BOCA, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

boca 5

boca 4

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

boca 3

boca 2

Proprietatea are suprafața totală de 8,5 Ha (85.000 mp) – 1600 mp Teren intravilan, 8,34 Ha Teren extravilan fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară

Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.

Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă ca valoare spirituală.

Preț : 3.000.000 euro / negociabil”, sună anunțul agenției imobiliare.

boca 1

Foto: Storia