Editorial

Obsedașii noștri cei de toate zilele

Obsedași = oameni fără viață proprie, închistați în lupta lor (mereu cu alt dușman), dar sigur azi cu cei care se vaccinează  sau dupa caz cu cei contra vaccin. Au un numitor comun: nu au încetat lupta cu dușmanul închipuit nici pe perioada sărbătorilor.

Deși a fost cât se poate de evidentă relaxarea generală ( inclusiv a autorităților), obsedașul a continuat să ducă lupta lui virtauală cu dușmanul inchipuit.

Obsedașul de azi după cum am putut observa e de doua feluri, categoric fiecare fel, opus celuilalt, că așa se cade.

 El s-a remarcat fără echivoc pe orice postare, fie ea cu miei, cu cireși înfloriți, cu begonii sau cu păpadii. El n-a precupețit niciun efort să fie acolo în armura-i poleită de like-uri și inimuțe. Să-ti atragă atenția ție fraiere că ești superficial și în general ca uiți de tine.

E acel care crede și insistă să-și facă simțit crezul că aia de se vaccinează sunt proștii satului și inevitabil le vor creste coarne, antene sau ceva și că virusul e doar la televizor, iar ceilalți obsedași cred că populația nevaccinată e supusă pieirii, reprezintă pleava societății și în genere merită sa piară de virus sau orice.

Ce au în comun acești obsedași?

În primul rând nici unii nici alțiii nu au viață! Ce face o ființă fără viață? Gășeste un dușman comun care sa-i induca senzața că simte ceva, că se simte viu.

 Nu vi s-a părut absolut fenomenal că în timp ce toata suflarea facea cozonaci, lua lumină, făcea mici, se bucura de primavară, obsedașul iși continua lupta lui cu celălalt obsedaș?

Ăștia n-au pauză! Dă-le un subiect și-l vor frământa zile și nopți mai abitir decat cozonacul.

 Orice subiect ar apărea, obsedașul va fi acolo neobosit, pentru salvarea umanității. De gay de ne gay, de familie, de Putin, de Siria, de Ucraina, de vaccin, de orice frătiuc, obsedașul va fi mereu prezent. Va avea mereu la îndemână tzâșpe poze și video să-ți demonstreze cât ești de prost și condus de alții. Pe orice temă. Că obsedașul e dotat, de vreme ce asta e toata viața lui.

 Nu fi ca obsedasul! Alege să discerni să  ai viață și bucură-te de toate cele lumești. Chiar si de cele spirituale dacă simți. Asta te va face un om mai bun, chiar și fără să ai senzația ca vei salva pe cineva.

 Sau.. dacă reusesti să salvezi un obsedaș, lumea sigur va fi mai bună.

Dar nu-ti pune ținte înalte, doar fii om bun. Încearcă să trăești prin viață și viața celor de lânga tine va fi mai frumoasă.

 Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *