Din oras

O terapie extrema de slabit se naste la Cluj

Pentru cei care incearca retete peste retete, pastile si solutii-minune si nu reusesc sa slabeasca, un grup de specialisti clujeni pregatesc o terapie mai putin obisnuita. Tabara de slabit in regim spartan pare ceva de speriat, implica restrictii, antrenamente si izolare, dar rezultatele asteptate sunt pe masura.

Proiectul include o echipa de profesionisti in psihoterapie, educatie fizica, nutritie, energoterapie si medicina. Tabara va include 15 persoane care au implinit 18 ani care vor sa slabeasca si va dura 10 zile. Specialistii au ales ca loc de desfasurare a ostilitatilor o cabana izolata din Pasul Tihuta, „la 4 km de cea mai apropiata localitate”.

Scopul taberei este atat scaderea in greutate, cat si o schimbare de atitudine, comportament si mod de gandire, asa incat participantii sa plece de la cabana cu mai multa incredere in sine. Mai exact, programul include antrenamente de arte martiale, gimnastica medicala, parcurgerea unor trasee montane, jocuri motivationale de echipa sau activitati care impun efort fizic sustinut.

„Atentie! Toate aceste activitati se vor desfasura in conditii de stres fizic si psihic pentru a declansa procesul de transformare a participantilor. Toate activitatile sunt de grup, urmarindu-se de la inceput formarea unui echipe. Implicarea fiecarui participant este obligatorie, deoarece fiecare absenta determina repercusiuni in cadrul programului pentru ceilalti participanti”, se arata pe pagina de Internet a taberei de pe site-ul vindecarealternativa.ro 

Cabana are camere duble si o sala de mese, iar meniul este ”adaptat in functie de regimul prescris de nutritionist si de comportamentul in cadrul taberei”. Din capul locului se precizeaza ca alimentatia va fi bazata pe „ratii severe, calculate responsabil de catre un nutritionist” si ca fiecare va avea un meniu personalizat.

Nerespectarea programului atrage dupa sine restrictii alimentare, atat pentru persoana in cauza, cat si pentru ceilalti membri ai echipei. Pe toata durata taberei va fi prezent un cadru medical care poate interveni in situatii de urgenta.

Conditiile spartane nu se opresc aici. Fiecare are un numar limitat de articole de imbracaminte si de igiena pe care are voie sa le ia in tabara si exista si o lista articolelor interzise. Nu e voie cu telefon, de pilda, sau cu orice fel de aparatura electronica. In caz de urgenta, cei de acasa ii pot suna la un numar din tabara, iar la plecarea din Cluj se va face o “perchezitie” in bagaje. Conditiile de participare sunt prevazute in contractul pe care fiecare il semneaza inainte de plecare. Pretul estimativ ar fi de 500 de euro de persoana.

Proiectul a fost gandit de trei clujeni si a avut deja o sesiune-pilot.

“Se mai organizeaza tabere de slabit in Romania, dar a noastra e diferita pentru ca aplicam un alt fel de regim. La sesiunea pilot am vazut si noi cum trebuie sa ne mulam pe specificul fiecarui pacient, ce greseli am facut si cum ne putem indrepta”, a declarat Relu Pestean, unul dintre initiatorii taberei.

Prima sesiune adevarata a taberei va avea loc la primavara.

“Au fost si participanti care s-au speriat de conditii, insa, in general, cei care vin le-au incercat pe toate: pastile de slabit, diete, retete auzite pe ici-colo, combinatii de antrenamente si tot degeaba”, a adaugat acesta.

Despre primul portal de terapii alternative si vindecare alternativa din Romania, Pestean, care este unul dintre fondatori, spune ca s-a nascut dintr-o nevoie.

“Am simtit ca oamenii au nevoie de informatie si nu reusesc sa o gaseasca in acelasi loc. Tehnicile de vindecare sunt foarte multe si am incercat sa reunim cat mai multe in acelasi loc. Cei care nu stiu ce li se potriveste mai bine pot beneficia de un consult gratuit in urma caruia va fi directionat catre terapiile de care are nevoie. E si o cale de a-i evita pe sarlatani. Toti cei inclusi pe site sunt bine alesi si verificati inainte”, sustine Relu Pestean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *