Vocea ta

O stradă din Grigorescu, uitată de Primăria Cluj-Napoca: este plină de gropi și fără trotuare

Din categoria, ulițele Clujului de cinci stele, azi vă prezentăm strada Uliului din cartierul Grigorescu. Clujenii care locuiesc aici se plâng de faptul că strada a ajuns aproape impracticabilă, asfaltul, acolo unde există, e plin de gropi. De asemenea, mare parte din stradă nu are nici măcar trotuare. Cu toate acestea în zonă s-au aprobat proiecte de infrastructură mari.

„Eu ma tot mir cu s-au aprobat atâtea case cu atâtea etaje în zonă. Arată ca si un cartier de blocuri fără trotuare. Felicitări celor care au reușit să dezvolte zona și să facă afaceri serioase”, potrivit unui clujean.

Pozele au fost postate de un cetățean pe Grupul Civic, și surprind starea deplorabilă în care a ajuns strada.

Un alt clujean a comentat faptul că degeaba se fac sesizări către Primărie, deoarece răspunsul primit este standard: „se vor efectua verificari in teren pentru identificarea celor semnalate, urmând a supune aprobării executarea remedierilor, dacă situația o impune”.

Strada Uliului a intrat în atenția publică în 2020, atunci când din cauza lucrărilor de la proiectul imobiliar dezvoltat la numărul 39 a survenit o surpare a trotuarului și apoi a carosabilului. Teoretic, strada este una rezidențială, însă odată cu o puternică dezvoltare imobiliară a început să fie folosită intens de camioane, ceea ce a dus la degradarea acesteia până la stadiul prezentat azi.

Citește și:

FOTO – O stradă din Cluj-Napoca se surpă, iar locuințele riscă să o ia la vale. După trei luni, lucrările de consolidare încă întârzie

Încă o dată Primăria nu apără interesul cetățenilor. Municipalitatea trebuia să instituie dezvoltatorilor imobiliari obligația de a repara strada după finalizarea proiectelor, iar dacă nu le-a impus asta, atunci ar trebui să intervină cu lucrări de reparații, fără a mai aștepta sesizările clujenilor.