In vizor

FOTO – O stradă din Cluj-Napoca se surpă, iar locuințele riscă să o ia la vale. După trei luni, lucrările de consolidare încă întârzie

Locuitorii de pe strada Uliului din cartierul Grigorescu se confruntă cu o problemă foarte gravă. Lucrările de construcție demarate la numărul 39 s-au soldat cu surparea trotuarului și a unei părți din carosabil. Clujenii care au locuințele deasupra terenului ce se surpă sunt speriați că și casele lor ar putea să fie afectate. Locuitorii străzii au făcut mai multe solicitări la primărie în ultimele trei luni pentru a se interveni cu lucrări de consilidare, înainte să se întâmple o tragedie. 

”Revenim dupa numeroase sesizari, prima in urma cu trei luni, legate de lucrarile de constructie incepute pe Str. Uliului nr.39, soldate cu surparea trotuarului si partial a carosabilului. Situatia devine tot mai dramatica, punand in pericol atat siguranta circulatiei cat si a imobilului proprietate personala localizat deasupra prabusirii terenului. Oare nu se poate face nimic? Sa asteptam sa apara si pierderi poate chiar de vieti omenesti? In continuare se circula cu camioame de mare tonaj. Cu speranta rezolvarii cat mai rapide”, sesizează un locuitor de pe strada Uliului.

Problemele locuitorilor de pe strada Uliului au început după ce la numărul 39 au demarat lucrări de construcți ceea ce a determinat o surpare a carosabilului. 

”Situatie grava pe Str. Uliului datorita inceperii unor lucrari de constructie la nr. 39. Situatia se agraveaza pe zi ce trece datorita ploilor abundente. Nu s-a mai intreprins nimic pentru consolidare!”.

De altfel, carosabilul s-a deteriorat și mai mult datorită mașinilor de mare tonaj care traversează zilnic strada, asta deși este o zonă rezidențială iar circulația acestora este interzisă. Zona însă s-a dezvoltat în ultimul timp, au apărut proiecte imobiliare noi, iar camioanele de la aceste șantiere folosesc strada Uliului. Inițial în carosabil au apărut mici crăpături, care apoi s-au extins foarte mult.

”Prin constructia de blocuri pe aceasta strada doar de case ( nu stiu cum s-au obtinut autorizarile !!!), s-a intensificat traficul auto extraordinar de mult. Nu cred ca strada e calculata sa suporte atatea masini grele de santier si atata trafic auto. Si se construieste din greu , in continuare, in zona de sus a strazii….Tot blocuri”, precizează un alt clujean.  

Primăria Cluj-Napoca le-a transmis locuitorilor că există indicatoare care semnalizează limitarea de tonaj, iar poliția este cea care trebuie să facă verificări. 

”Strada este semnalizata cu indicatoare restrictive: ”oprirea interzisa”, ”zona rezidentiala”, limitare de tonaj, limitare a vitezei de circulatie, etc. Politia trebuie sa actioneze. Mentionam ca pe aceasta strada nu sunt locuri de parcare pe domeniul public iar legislatia in vigoare are prevederi clare in ceea ce priveste parcarea in astfel de situatii”, sunt precizările Primăriei.

Ziar de Cluj a trimis o solicitare Primăriei pentru detalii suplimentare privind lucrărlle de consolidare de pe strada Ulului. Vom reveni cu detalii. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *