Rautacisme

O nouă ,,realizare” a municipalității clujene. Chermeză de 38.000 de euro de Ziua Unirii Principatelor Române

Primăria Cluj-Napoca bifează o nouă și glorioasă realizare. Municipalitea va cheltui nu mai puțin de 180.000 de lei (38.000 de euro), bani de la bugetul local pentru 2019, pentru organizarea evenimentului ,,24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române”.  Din cei 180.000 de lei, suma de 105.000 de lei este alocată pentru prestaţiile artiştilor (onorariu, cazare, masă și transport).

Ca în fiecare an, municipalitatea dă spectacole de sărbătorile naționale cu artiști plătiți regește. Cash-ul gros întră tot într-un portofel gros, în timp ce copiii de la Pata Rât primesc firimiturile de la masa ,,stăpânilor”. Anul acesta, în cadrul unui proiect care cuprinde 17 copii de la Pata Rât, au fost alocați de la bugetul local 9.700 de euro, adică 12 lei/zi/persoană pentru hrană.

Potrivit specialiștilor din Primărie, copiii își pot asigura macronutrienții și micronutrienții necesari cu doar 12 lei pe zi. Cantina de Ajutor Social și Pensiune asigură mâncarea celor 17 beneficiari.
În același timp, administrația publică locală „sparge” sute de mii de euro pentru petreceri de Revelion, 1 Decembrie, Mica Unire și altele.

Contribuabilii sunt o resursă inepuizabilă așa că aleșii nu fac economii nici la ,,Mica Unire”, ediția 2019, și au alocat  20.000 de lei pentru scenă, sonorizare şi lumini, 50.000 de lei pentru un spectacol de artificii şi 5.000 de lei pentru promovarea evenimentului. Pe lângă cei 105.000 de lei care intră în buzunarele artiștilor.

Sacul larg al Primăriei se deschide și pentru evenimente aniversare. De exemplu, pentru serbarea zilei de naștere a actorului Florin Piersic, vor fi cheltuiți 28.000 euro. Artistul va fi omagiat cu pompă în 26 ianuarie, la cinematograful care îi poartă numele.

Să nu uităm nici de cei 700.000 euro alocați pentru festivalul Untold înainte să se închidă robinetul finanțării. Caravana prăduirii banului public merge tot înainte, cu Emil Boc în frunte. Țineți-o numai așa, Maestre, că vin și alegerile!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *