In vizor

O firma din Zalau construieste baza de un milion de euro a Crucii Rosii de la Valea Ierii

Scris de 899

Compania salajeana International FBS Holding, o obisnuita a Primariei Cluj-Napoca in contractele de reparatii la scoli in anii precedenti, este cea care va construi la Valea Ierii Baza Nationala de Pregatire a Voluntarilor pentru Interventie in Situatii de Urgenta, pentru aproape un milion de euro. Contractul a fost semnat la valoarea de 4,09 milioane de lei, dupa ce initial costurile au fost estimate la 5,6 milioane de lei.

Proiectul derulat de filiala clujeana a Crucii Rosii este unic in tara si vizeaza crearea unui centru de pregatire a voluntarilor de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta. Potrivit informatiilor publicate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, contractul prevede construirea “unui imobil cu destinatia de baza de pregatire de prim ajutor de baza si interventie in situatii de urgenta D+P+1E+M si a unor anexe  (grajd cai, sura, tarc caini, foisor) si imprejmuire proprietate”.

Consiliul Judetean a eliberat autorizatia de construire pentru acest obiectiv la inceputul lunii aprilie a acestui an, iar documentatia tehnica prevede “doua corpuri principale de cladire care vor avea o suprafata de aproximativ 2.000 de metri patrati, 100 de locuri de cazare, o sala de mese cu 80 de locuri, dar si doua sali de cursuri cu cate 50 de locuri. Pe langa constructia propriu-zisa, baza va mai cuprinde un teren de sport, un foisor pentru cursuri in aer liber, grajduri pentru cai, locuri de parcare si un tarc pentru cainii dresati pentru cautari”.

International FBS Holding SRL, cea care va executa lucrarile, este detinuta de Florin Bogdan Sas si a fost infiintata in Zalau, in 2004. In ultimii ani, la fiecare contract al Primariei pentru reabilitare scoli si gradinite a prins o “felie” si firma zalauana. In 2012 se lauda cu reabilitarea a nu mai putin de 12 unitati de invatamant. Tot pentru anul 2012 a raportat un profit net de 123.000 de lei. Firma, care activeaza in domeniul constructiilor rezidentiale si nerezidentiale, are o cifra de afaceri de 6,8 milioane de lei si 84 de angajati.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 17 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 17 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE