In vizor

O firmă din Jibou primește 45.000 euro de la Primăria Cluj-Napoca pentru întocmirea unor liste cu adrese și expediere de somații. A mai avut și alte contracte cu statul

Un acord cadru în valoare de 45.000 euro a fost atribuit, în urmă cu câteva zile, de către Primărie către firma Absolut SRL Jibou. Serviciile pe care trebuie să le ofere această companie fac referire la elaborarea unor liste de adrese și expedierea de somații, popriri, înștiințări etc.

Absolut SRL Jibou a fost înființată în anul 2000 și are doi asociați: Daniel Cosmin Pavel (99%) și Claudia Mirea (1%). Firma este administrată de Ștefan Florin Oltean. Anul trecut, Absolut SRL avea 87 de angajați, profit de 106 mii euro și cifră de afaceri de peste 3,4 milioane euro. În 2019, profitul a fost aproximativ similar cu cel din 2020.

Absolut SRL dispune de un birou teritorial în Cluj, pe strada Taietura Turcului, în cadrul Parcului Industrial Tetarom I.

Firma din Jibou a câștigat, în ianuarie 2021, și contractul de 1,3 milioane lei (aproximativ 260.000 euro) pentru Servicii de tipărire, împlicuire și expediere somații/popriri/înștiințări/decizii/alte formulare cu confirmare de primire pentru municipiul Cluj-Napoca. Odată cu atribuirea acelui contract, s-a specificat faptul că Absolut SRL urma să întocmească și listele de adrese.

În 2016, Absolut SRL Jibou a avut un contract în valoare de 30.737 lei cu Primăria Bistrița. Serviciile pe care le-a oferit au fost transmiterea scrisorii anuale a primarului municipiului Bistriţa, înştiinţarea de plată pentru impozite şi taxe aferente anului 2016 şi Broşura Bistriţa 2012 – 2016.

În mod paradoxal, în martie 2018, reprezentanții administrației publice locale anunțau simplificarea birocrației în materia documentelor fiscale, de la somații la o gamă vastă de decizii, care vor putea fi comunicate cetățenilor prin e-mail.

Peste 30 de documente fiscale vor putea fi comunicate cetățenilor prin e-mail, aceștia economisind timp și resurse financiare.

„Până acum, clujenii întâmpinau situații de a fi nevoiți să meargă personal la poștă, cu avize tipărite, pentru a putea primi comunicările legale ale Direcției de Taxe și Impozite. De multe ori avizele nu se mai găseau, ajungeau tarziu sau programul ghișeelor poștale era dificil de respectat. Prin aceasta nouă măsură legislativă de la nivel local, astfel de situații pot fi eliminate, alegând trecerea la comunicare digitală, fără documente tipărite. Clujenii vor putea opta pentru comunicarea strict prin email a actelor fiscale emise de Direcția de Taxe și Impozite, economisind astfel timp semnificativ și îmbunătățind comunicarea dintre Primărie și Cetățean”, nota Emil Boc pe pagina sa de socializare.

Lista actelor administrative fiscale, actelor de executare şi altor acte emise de organul fiscal local ce pot fi comunicate prin mijloace electronice de transmitere la distanţă sau tipărite prin intermediul unui centru de imprimare masivă, valabile fără semnătura persoanelor împuternicite şi ştampila organului fiscal local, care vor purta semnătura electronică extinsă bazată pe un certificat calificat al organului fiscal local cuprinde, printre altele: titlu executoriu, somație, decizie referitoare la obligațiile de plată accesorii, înștiințare privind stingerea creanțelor fiscale, adresă de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești, decizie de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităţilor băneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *